Als je een Xbox One hebt en je wilt Dead Island 2 met een maatje spelen die ook een Xbox One heeft, dan is dat voor nu nog onmogelijk.

Eigenlijk schandalig voor een game die zoveel in co-op wordt gespeeld, maar Dead Island 2 biedt geen mogelijkheid op de Xbox One en One S om een co-op sessie te hosten. De ontwikkelaar Dambuster Studios geeft aan dat het bezig is met er voor te zorgen dat het hosten van co-op op elke console beschikbaar komt, maar voor nu is het alleen mogelijk om een co-op sessie te joinen met iemand die een Xbox One X/Xbox Series X of Xbox Series S heeft. Het zou te maken hebben met de grafische kracht van de game en het feit dat de co-op sessies niet op servers worden gehost, maar gebruik maken van een peer-to-peer model.

Het goede nieuws is wel dat je cross-gen co-op kan doen. Dus als jij een Xbox One hebt dan kan je met jouw buddy spelen die een Xbox Series X heeft. Dit zien we gelukkig de standaard worden bij Xbox, dus dit is misschien eerder een pluspunt voor concurrent Sony waar het nog niet vanzelfsprekend is. Daar geldt nog steeds een harde scheiding van generaties.

Ik niet bij jou, maar jij wel bij mij

In Dead Island 2 heb je gelukkig de functie dat je progressie meeneemt naar je eigen singleplayer game. Dus alles wat je in co-op doet, wordt opgeslagen. Maar… de ontwikkelaar wil wel dat je alle story missies doet en dus wordt er niet geskipt! Dat wil zeggen dat een buddy van jou die missie 6 heeft gedaan wel naar jouw verhaal kan gaan als jij in missie 3 zit. Maar andersom, als jij in missie 3 zit, kan jij niet naar jouw buddy die in level 6 zit. Je zult dan eerst zelf alle missies gedaan moeten hebben.

Achievements unlocken gewoon via co-op, maar zoals jullie hierboven lezen, zitten er wel haken en ogen aan. Hoe meer jaren wij verwijderd zijn van de lancering van Xbox Series X|S, hoe meer scheurtjes wij zien in de cross-gen games. Steeds meer dingen worden niet mogelijk op de Xbox One. Wordt het niet tijd dat wij Xbox Series X|S only games gaan krijgen, zoals concurrent Sony al deed vanaf het begin (maar dan uit luie en cash standpunten)?

Wil je de review lezen over Dead Island 2, dan kan dat hier. Morgen komt de game uit voor iedereen.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Matthew
Redacteur
11 maanden geleden

Benieuwd of ze dat in de toekomst nog kunnen fixen/toevoegen.