Het is weer update tijd. De nieuwste update omvat partychat met spraak-naar-tekst en tekst-naar-spraak, officiële berichten van je favoriete games in de mobiele Xbox-app, de mogelijkheid om groepen opnieuw te rangschikken in de gids, en nog veel meer.

Party Chat: Spraak-naar-Tekst en Tekst-naar-Spraak

Omwe het gamers makkelijk te maken om samen te spelen en te communiceren kan je nu in de partychat spraak omzetten naar tekst en andersom. Altijd handig als je bewijs wil omdat je in de chat door iemand wordt uitgescholden.

Spraak-naar-tekst: Door spraak-naar-tekst transcriptie in te schakelen, kunnen gamers alle woorden die door de mensen in een party worden uitgesproken, laten omzetten in tekst die wordt weergegeven in een aanpasbare overlay boven op de gameplay.

Tekst-naar-spraak: Door tekst-naar-spraaksynthese in te schakelen, kunnen gamers in de tekstchat van een party typen en dat door een synthetische stem laten voorlezen aan de rest van de mensen in de party (met een keuze uit verschillende stemmen per taal).

Zowel spraak-naar-tekst- als tekst-naar-spraakfunctionaliteit kan worden ingeschakeld in Instellingen onder Toegankelijkheid.

Officiële berichten in de mobiele Xbox-app

De Xbox-app op Android en iOS houdt je verbonden met je gamingcommunity. Met de app kunnen gamers gemakkelijk hun gameclips en screenshots delen, chatten met hun vrienden, hun prestaties bijhouden en zelfs games spelen vanaf hun console met remote play. In de loop van deze maand zul je officiële posts van je favoriete games te zien krijgen.  De posts zijn te bekijken vanaf de startpagina van de app en je kunt ze liken, delen of er commentaar op geven.

Groepen opnieuw ordenen in de Guide

Met groepen kun je lijsten maken in de guide, zodat je snel toegang hebt tot je favoriete games en apps. Er is nu een nieuwe knop “Groepen verplaatsen” ingebouwd in het scherm “Mijn games en apps” in de guide, waarmee je de volgorde van je groepen kunt aanpassen. Om deze knop te gebruiken, open je de gids, selecteer je Mijn games & apps en vervolgens Verplaats groepen om je groepen anders te rangschikken.

Cross Network speelverzoeken van je familie bekijken en goedkeuren

Kinderen die Xbox-kindaccounts gebruiken als onderdeel van een familiegroep kunnen nu toestemming vragen aan hun ouder of verzorger om games als Minecraft te spelen met anderen die op andere platformen spelen. Ouders kunnen het verzoek van hun kinderen goedkeuren of afwijzen via de Xbox Family Settings-app op Android of iOS of rechtstreeks vanaf de console.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments