Het jaar zit er bijna op en wat een games zijn er voorbij gevlogen! Zowel übercoole als onwijze klote games. Lees en huiver bij mijn top en flop :-).

Top: Firewatch

Je zou verwachten dat hier een dikke AAA titel zou staan. Nou.. niet dus. Wauw! Wat heb ik genoten van deze game. Het verhaal, de setting en de voice-acting in de game zijn werkelijkwaar ongelofelijk! Wie had verwacht dat het leven van een brandwacht zo ingrijpend kon zijn. De game nadert zijn einde na zo’n 5 uurtjes. Dit heb ik dan ook in één zit voltooid, puur omdat ik gewoon niet kon stoppen. Ik MOEST weten wat er allemaal speelde in dit mysterieuze bos en dat is me gelukt ook. Hulde!

Flop: Ghostbusters

En de award voor kutste game van 2016 gaat naar……. GHOSTBUSTERS!

Shit hé, wat was dit een verschrikkelijke game. Ik heb zo’n 4 uurtjes in de game zitten, alhoewel ik er na 20 minuten al klaar mee was. Toch had ik de hoop dat het beter zou worden, maar helaas. De graphics, de voice-acting, eindeloze levels en verschrikkelijke gameplay maken dit voor mij de slechtste game van 2016. Eigenlijk kan ik niks positiefs over de game zeggen, behalve dat de game het officiele Ghostbusters deuntje bevat.

Verrassing 2016: Watch Dogs 2

Ik had nooit verwacht dat een game van Ubisoft mij ooit nog zo blij zou maken! Watch Dogs 1 vond ik een vermakelijke game, niks bijzonders verder. De wereld was kaal, gameplay erg repetitief en het had naar mijn idee niet zijn charmes. Gelukkig is Ubisoft met die kritiek flink aan de haal gegaan en hebben ze het vervolg op Watch Dogs een flinke makeover gegeven! Watch Dogs 2 heeft mij weten te verbazen met de verfrissende en goed werkende gameplay, diversiteit aan missies en de (voor mij) goede humor die ze in de game verwerkt hebben. Het fijne aan Watch Dogs 2 is daarnaast ook de wereld, San Francisco is realistisch en onwijs kleurrijk. De wereld om je heen reageert op je reacties en dat voelt fijn. Ik zal dus ook nog wel wat uurtjes in de game steken en dat maakt Watch Dogs 2 voor mij de verrassing van ’t jaar.

Teleurstelling 2016: Mafia 3

Terwijl ik dit schrijf veeg ik weer een traantje weg.. Begrijp me niet verkeerd, Mafia 3 is een prima game. Het verhaal is heerlijk en de gameplay zit goed in elkaar. Maar jeej, wat had ik hier meer van verwacht zeg. De missies zijn onwijs repetitief en de wereld is zo saai als een bezoekje aan mijn schoonfamilie. Daarnaast zit de game vol bugs en klopt er aan alle kanten niks van. Het is leuk dat ze een andere weg ingeslagen zijn door een wat modernere variant van Mafia te maken, maar persoonlijk denk ik dat het beter was uitgepakt als ze toch wat dichter bij hun roots waren gebleven. Jammer 2K.. Geen kerstkrans voor jullie dit jaar.. :’-(

Conclusie

Al met al was 2016 een apart jaar. Een jaar waarin de game-industrie mij toch behoorlijk teleurgesteld heeft. Ik hoop dat 2017 deze gedachte met titels als For Honor en Ghost Recon: Wildlands weer teniet gaat doen.. Nu jullie! Wat zijn jullie tops en flops van 2016?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments