Het viel velen al op. De Xbox App heeft geen optie meer om iets uit de store te halen. Hoe zit dat?

Website Stevivor heeft hierover meer informatie van Microsoft gekregen. De uitleg is eigenlijk best simpel, het ligt aan de steeds strenger wordende regels omtrent in-app aankopen bij Apple en Google. Men wil het ‘onbewust’ aankopen van items in een app steeds meer aan banden leggen. Iets wat we in het verleden wel vaker zijn tegengekomen. Kinderen die rijen aan extra spul kopen voor hun spel op kosten van de ouders. Deze onderliggende reden zorgt er ook voor dat men de xCloud Game Streaming app nog steeds niet op iOS apparaten kan zetten.

Om het op afstand kunnen spelen met de Xbox app mogelijk te maken, hebben we alle aankoopmogelijkheden uit de app gehaald.

De Windows app ondersteunt het aankopen van games en het redeemen van codes nog wel. Maar voor de rest zal je echt gebruik moeten maken van je Xbox.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
roko
roko
1 jaar geleden

De reden is logisch, anders zou de app geweigerd worden door Apple/Google. Vervelender vind ik dat ze ook Achievements eruit hebben gehaald, dat mis ik eigenlijk best wel.

Rik
Beheerder
Rik
1 jaar geleden
Reply to  roko

Ik kan de reden om de Store er uit te halen ook wel volgen. Toch vind ik het jammer. Ook de Achievements mis ik. Hopelijk komen die komend jaar nog wel terug!