De Olympische Spelen gaan sowieso door bij Sega

Met weinig tamtam en minder dan een maand voor de release, heeft Sega bevestigd dat Olympic Games Tokyo 2020: The Official Video Game verschijnt op 22 juni 2021.

Het is een officieel gelicenseerde compilatie van 18 Olympische sport minigames. Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat Sega dit nieuws tot zo laat heeft laten liggen. Terwijl de echte Olympische Spelen (momenteel) doorgaan in juli, een jaar later dan oorspronkelijk gepland, blijft het debat over de vraag of het juist is om de spelen überhaupt te houden terwijl veel landen – niet in het minst de gastheer, Japan – blijven worstelen met de gevolgen van het coronavirus.

Er is geen Sonic of Mario hier maar de game zit vol luchtigheid. Je kunt je atleten bijvoorbeeld in kostuums uitdossen en een bokswedstrijd houden tussen een astronaut en iemand in een harnas. Bovendien hebben alle personages een vreemd groot hoofd. Dat dan weer wel.

De sporten omvatten hardlopen, zwemmen, boksen, hordelopen, estafette, voetbal, beachvolleybal, tennis, tafeltennis, sportklimmen, basketbal, judo, BMX-fietsen en verspringen.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
RLXTR
RLXTR
1 jaar geleden

Het is best een geinige game. Een toch een stuk uitdagender dan de cartooneske presentatie doet vermoeden.