Hij is nog niet eens officieel aangekondigd, maar het heeft er alle schijn van dat de remaster van de Mass Effect trilogie dit jaar toch niet meer verschijnt. Volgens de laatste geruchten is hij naar volgend jaar uitgesteld.

De remaster bleef de laatste tijd maar opduiken. Eerst bij een Britse retailer, daarna een Portugese en onlangs ook nog bij een Tsjechische retailer. Die game komt er dus. De geruchten daarbij waren dat EA de game begin oktober aan zou kondigen om hem dan halverwege diezelfde maand nog te releasen.

Nu zijn er echter geluiden dat de remaster uitgesteld is naar ergens in 2021. Dit zou te maken hebben met de corona-pandemie waar we het afgelopen jaar mee te maken hebben, maar ook met het eerste deel uit de trilogie. De ontwikkelaar zou nog wat extra tijd in die game willen steken. De issues zouden met name bij de graphics en de besturing liggen.

Het eerste deel uit de serie verschilt namelijk nogal van de andere twee games. Met name qua besturing voelde die game nogal stroperig aan en dit zou nieuwkomers behoorlijk af kunnen schrikken. Om de trilogie niet afgerekend te laten worden op de eerste indrukken van het eerste deel zou het team daar nog wat extra tijd in willen steken. Het eerste deel lijkt zo iets meer te worden dan een simpele remaster, maar dat kost dus wat tijd.

Een ander gerucht rondom de remaster is dat men de multiplayer uit het derde deel laat vallen. In deze multiplayer kon je resources verdienen die je in de strijd tegen de Reapers in de singleplayer weer kon gebruiken. Ik kan me herinneren dat ik die multiplayer welgeteld twee keer opgestart heb en daarna nooit weer gespeeld heb, dus heel rouwig kan ik daar niet om zijn.

Goed, het is dus niet zozeer meer de vraag of de remaster komt, maar wanneer de Mass Effect Legendary Edition, zoals hij waarschijnlijk gaat heten, komt. We wachten het af.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments