Voor de ‘Hier krijg ik m’n broek van vol’-award gaan we op zoek naar de beste horrorgame van het afgelopen. Welke game uit deze categorie gaat er met onze XBNL Award vandoor?

Horrorgames. Je houdt er van of je haat ze. Donkere gangetjes, rare geluiden, gruwelijke gedrochten en monsters en hartverlammende jumpscares, een goeie horrorgame kent al deze elementen. Deze categorie is dan ook niet voor de bangeriken, maar voor hen die leven in het donker, voor hen die de monsters tijdens Halloween laten schrikken en voor hen met een kortingskaart op luiers voor volwassenen.

Welke game krijgt jouw stem voor de 'Hier krijg ik m'n broek van vol'-award 2022

  • Resident Evil Village: Shadows of Rose (38%, 16 Votes)
  • The Callisto Protocol (24%, 10 Votes)
  • The Quarry (24%, 10 Votes)
  • The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me (5%, 2 Votes)
  • Martha is Dead (5%, 2 Votes)
  • The Chant (5%, 2 Votes)

Totaal aantal stemmen: 42

Laden ... Laden ...

Benieuwd welke andere categorieën we hebben en de bijbehorende nominaties? Check onze XBNL Awards lijst.

The Callisto Protocol

The Callisto Protocol was een game waar vele horrorliefhebbers naar uitkeken. De game werd gemaakt door mensen die ook aan Dead Space hadden gewerkt en The Callisto Protocol leek hier qua uiterlijk en setting dan ook best veel op. De verwachtingen waren hoog. Te hoog. De game leek namelijk helemaal niet op Dead Space qua gameplay en dat deed menig gamer de game verguizen. Het hielp ook niet dat het verhaal wat dunnetjes was en de combat bij vlagen erg frustrerend. Ik persoonlijk heb echter toch erg van The Callisto Protocol genoten en kan elke liefhebber van het genre toch aanraden om de game eens te proberen.

The Quarry

In The Quarry gingen we op zomerkamp naar Hacket’s Quarry. Hier bleek echter nogal het een en ander behoorlijk mis te zijn en algauw zat je tot over je oren in de ellende met een stel psychopaten en rare monsters die jacht op je maakten. The Quarry zag er goed uit en was zeker erg tof om eens te doorlopen, helemaal als je dit samen met je partner/vriendengroepje kunt doen. Goed voor in elk geval een paar jumpscares.

The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me

Nog een game die meer lijkt op een interactieve film. Van dezelfde studio als The Quarry. Met The Devil in Me wordt het eerste seizoen van The Dark Pictures Anthology afgesloten. De game is iets langer dan zijn voorgangers en volgt een groepje tv-makers die in het beruchte Murder Castle van Amerika’s eerste seriemoordenaar Henry Howard Holmes een documentaire willen maken. Al gauw worden ze opgejaagd door een echte moordenaar en is het rennen geblazen. Verwacht een vette setting in het veranderende Murder Castle, een hoop jumpscares en een boel QTE’s.

Martha is Dead

Martha is Dead kwam net voor de release vooral in opspraak door het nieuws dat de game te schokkend zou zijn en dat Sony de titel alleen gecensureerd op de PlayStation wilde hebben. De psychologische thriller is op de Xbox echter gewoon te spelen zoals de makers bedoeld hadden. In de game volg je Giulia die de dood van haar overleden tweelingzus wil oplossen. In de game verzamel je vooral informatie en daarvoor moet je de omgeving flink verkennen. Denk echter niet dat je dit op je gemakje kunt doen, want de game roept constant een gevoel van ongemak op.

The Chant

The Chant is de eerste game van ontwikkelaar Brass Token. Je volgt in deze game Jess Briars die gebukt gaat onder een schuldgevoel over de dood van haar zusje. Ze besluit om naar een spiritueel kamp te gaan om hier vanaf te komen, maar in plaats daarvan opent ze samen met de andere aanwezigen een poort naar The Gloom waar allerlei gruwelijke monsters doorheen komen. Een rustgevend uitje verandert zo in een gevecht voor je leven. Niet de griezeligste game die ik gespeeld heb, maar er zaten een aantal toffe concepten in en ik heb me er dan ook prima mee vermaakt.

Resident Evil Village: Shadows of Rose

Deze uitbreiding van mijn game van het jaar 2021 moet wel hoge ogen gaan gooien. We volgen in deze uitbreiding het verhaal van Rose, de dochter van Ethan dat je in de hoofdgame moest zien te redden. Rose heeft net als haar vader speciale krachten, maar omdat ze hierdoor niet geaccepteerd wordt door haar omgeving wil Rose hier graag vanaf. Om dit voor elkaar te krijgen duikt ze de herinneringen in de megamycete in. Hierbinnen wordt ze op de huid gezeten door diverse monsters uit het verleden van haar vader. Dankzij haar krachten konden de makers ook weer wat nieuwe puzzels in de game stoppen. Een erg toffe toevoeging die je zeker moet hebben gespeeld als je van de basegame genoten hebt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments