De bibliotheek aan games die je op de Xbox One kan spelen is aanzienlijk. Hoe zou je het vinden als je die games allemaal op andere apparaten kan spelen?

We hebben het over meer dan 3500 titels die dan speelbaar zouden zijn. Project xCloud zou dit mogelijk kunnen maken. Het streamen van games direct naar een apparaat zonder dat een ontwikkelaar er iets aan hoeft te veranderen. Ook met updates hoeft men niets te doen, deze worden ook direct doorgevoerd via Project xCloud.

Microsoft heeft laten weten dat men druk bezig is met dit platform. Het project is nu uitgerold naar Azure data centra in 13 regio’s in Noord-Amerika, Azië en Europa. Bedrijven zoals Capcom en Paradox Interactive kunnen nu games via Project xCloud gaan testen.

Een update in de Xbox Developer Kit zorgt voor meer ondersteuning bij het streamen waardoor ze bij games hun eigenschappen en functionaliteit kunnen aanpassen terwijl ze via de cloud lopen. Deze aanpassingen zijn onder andere het hosten van multiplayer matches op een losse server om zo de latency te verminderen of het aanpassen van fontgroottes als je op een apparaat met een klein scherm speelt.

Microsoft is met een alpha test gestart die werknemers bij het project thuis uit kunnen proberen. En de eerste public beta staat voor later dit jaar gepland. Mocht deze functie live gaan dan heb je een ruime bibliotheek aan games waar je uit kan kiezen. Wie weet gaat deze nog groter worden als we de pas gestarte overeenkomst op het gebied van cloud-gaming tussen Sony en Microsoft erbij halen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments