We hebben hem al meerdere keren genoemd, de grote update van november. Wat houdt deze update allemaal in?

Preview Members zien hem misschien zelfs al deze maand verschijnen zodat ze nog even de bugs eruit kunnen testen. In november hebben we hem allemaal, de update der updates. De update die het hele systeem van je Xbox One gaat veranderen. Die je een totaal ander dashboard gaat geven. Steve Ybarra, de director van program management van het platform team, legt het allemaal aan ons uit. Om het in zijn eigen mooie Amerikaanse woorden te zeggen “At Xbox, we put games and gamers at the center of everything we do. We are inspired by your passion and continue to listen to your input.” Heerlijk zoals Amerikanen toch altijd in superlatieven praten. Maar hij kan wel eens heel erg gelijk hebben. De introductie van Windows 10 op het Xbox One systeem moet winst gaan opleveren, zeker in snelheid.

Dit is er allemaal in te vinden:

  • Speel je Xbox 360 games op de Xbox One. Vanaf november zullen er meer dan 100 Xbox 360 games in de lijst staan en zullen er nog honderden gaan volgen in de maanden erna. Je kan nu dus ook screenshots, streaming en game DVR van je favoriete Xbox 360 games gaan maken. Nog leuker, je kan dan multiplayer games spelen met je vrienden die nog op de Xbox 360 spelen.
  • Een nieuwe Guide geeft je met één klik snel toegang tot vele toepassingen. De Guide is toegankelijk via de Home pagina door naar links te gaan of door dubbel te klikken op de Xbox knop op je controller. Dit opent direct de Guide. Vanuit dat punt kan je naar Vrienden gaan of snel een Party starten, naar je instellingen gaan, systeem notificaties zien, je berichten lezen en nog meer zonder je game te verlaten. Het zal nu sneller en makkelijker gaan dan ooit.
  • Je Dashboard wordt totaal veranderd waarin het sneller en makkelijker is gemaakt om toegang te krijgen tot alle toepassingen die je gebruikt. Een snellere interface geeft je toegang tot games en apps die je pas geleden gebruikt hebt. Bij het openen kan je makkelijker je achievements en game clips delen met de Xbox Live community, zien of je vrienden hetzelfde spel aan het spelen zijn en kan je met 1 klik toegang krijgen tot Game Hubs waarop nieuws en updates te zien zijn.
  • Er komt een Community stuk om de Xbox One nog socialer te maken. Er is naar de feedback geluisterd en dit onderdeel is nu geoptimaliseerd om direct te zien wat andere games aan het doen zijn en waarin jij ook gelijk een bijdrage kan leveren aan gesprekken binnen de Xbox Live community. Zie wat je vrienden aan de doen zijn en volg de games die je in de nieuwe Activity Feed hebt staan. Bekijk de nieuwe Trending sectie om daar populaire berichten van spelers op Xbox Live te kunnen lezen.
  • OneGuide is ook vernieuwd en is nu de plek waar je tv, films en video apps kan zien. Vanuit OneGuide heb je toegang tot een lijst van trendy live tv-shows. De lijst is direct en in fullscreen zichtbaar. Er is een picture-in-picture stand voor je tv waardoor je kan zoeken naar andere leuke beelden terwijl je ook niks mist van de show waar je naar kijkt. De mooiste tv-shows en deals op apps op de Xbox One en het nieuwe App Channels die je de laatste films en video’s laat zien.
  • De Xbox Store wordt verbeterd zodat je sneller kan vinden wat je zoekt. Rechts in de OneGuide vind je de nieuwe Store die onder andere vier makkelijke onderdelen heeft – Games, Movies en TV, Apps en Music. Ook heeft het een nieuwe verticale galerij waarop je in één oogopslag nog meer informatie kan zien.
Wat gaat er de komende tijd gebeuren?
preview dashboard

Deze update gaat geleidelijk naar de Preview Members worden uitgerold. Ze beginnen met die Previewers die in het verleden veel feedback hebben gegeven. Dus niet iedereen gaat het direct krijgen. Ze beginnen met een kleine groep, gaan de feedback dan analyseren om vervolgens meer members erbij te betrekken om zo nog meer feedback te krijgen. Als je Preview Member bent zal je een uitnodiging gaan krijgen om mee te doen aan dit project. Die uitnodiging moet je aannemen om mee te mogen doen in het Xbox Preview Dashboard. Doe je dit niet, dan blijf je wel gewoon Preview Member maar doe je niet mee met dit onderdeel. Houd er rekening mee dat je veelvuldig updates zal gaan krijgen want ze zullen regelmatig verbeteringen aanbrengen en bugs verwijderen. Als alles is uitgetest en bugvrij is, dan komen we allemaal aan de beurt.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments