Alhoewel Holiday season 2015 er al dik aan zit te komen, zijn er ook een heleboel vette releases in de herfst van 2015. Vandaag voor jullie op een rijtje, de musthaves en de losers van september 2015. Ga er goed voor zitten, want mijn geblaat zal behoorlijk wat tijd (en woorden) in beslag nemen. Lees hier welke games er op jouw verlanglijstje thuis horen.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Het is morgen pas september en direct komt er al een vette release aan, op 1 september kunnen wij naar de winkel rennen voor Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Mochten jullie het nog niet hebben meegekregen, de nieuwe MGS wordt ontzettend gehyped. Niet alleen omdat het spel er gelikt uit ziet, maar omdat de mensen die hem al hebben mogen spelen niets anders dan lof spreken. Metal Gear Solid speelt zich af in Afghanistan, waar jij als huurmoordenaar Snake jouw partner Kazuhira Miller wilt redden uit de klauwen van de Soviet. De game schijnt ontzettend groot te zijn, daarom wordt ook gezegd dat een missie niet twee keer hetzelfde is. Voor iedere missie zijn er meerdere manieren om hem uit te spelen. Bij het zoeken van een wapen kun je rechtstreeks naar de beveiligde omgeving van het wapen gaan, iedereen uitmoorden en hem smeren met het wapen. Maar je kunt ook andere characters helpen die worden belaagd, zodat zij wat voor je terug doen en je zo naar de plaats van bestemming leiden. Zo zul je zien dat jouw vrienden eenzelfde missie waarschijnlijk op een totaal andere manier hebben gespeeld. Hierdoor zit er uren aan extra gameplay in de game, met niet alleen de main quests, maar ook dikke side quests die belangrijk zijn voor het verhaal. De weersomstandigheden en vadertje tijd hebben ook hun eigen inwerking. Zo zul je ’s nachts minder tegenstanders tegenkomen en ook tijdens een storm zul je een van de weinigen zijn in het slagveld. Ook zal the Phantom Pain weer een multiplayer modus hebben, bekend als Metal Gear Online. Hier kun je op een groot online slachtveld met verschillende tegenstanders de strijd aan gaan.

Phantom
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is vanaf 1 september verkrijgbaar voor €64,98 (of minder, als je goed zoekt). Verkrijgbaar voor Xbox One, PS4, PC, Xbox 360 en PS3.

Mad Max

Na twee dagen bijkomen van MGS is er weer een nieuwe game aan de beurt. Op 3 september is namelijk de release van Mad Max.

Mad Max kennen wij al van de gelijknamige films, maar deze hebben eigenlijk niets met de game te maken, behalve dat het zich in hetzelfde universum afspeelt. De game heeft een post-apocalyptische setting en om te overleven zul jij dikke auto’s moeten bouwen om al rijdend tegenstanders te verslaan. Het grootste deel van de game zal ook bestaan uit het verslaan van tegenstanders terwijl je jouw voertuig bestuurt. Je zult je een weg door de wasteland moeten banen om zo jouw verloren auto, the Interceptor, terug te vinden. En hierdoor zul je ook de ultieme auto, Magnum Opus, moeten bouwen. Aangezien munitie erg schaars zal zijn in de game is het de meest verstandige keuze om gebruik te maken van melee wapens. In de game zitten allerlei toffe snufjes verwerkt om het vechten vanuit een auto toch makkelijker te maken. Je kunt switchen tussen first en third person. En wanneer je in de Magnum Opus zit zal je tijdens het richten in een slowmotion terecht komen, hierdoor kun je beter switchen tussen jouw targets en zo geen kostbare munitie verspillen. Wat ik persoonlijk erg leuk vind is dat daadwerkelijk alles bruikbaar is in de game. Waar je in Skyrim per ongeluk een bord oppakte en later weer ergens een stuk of 30 items moest droppen omdat je te zwaar was, is in Mad Max alles nuttig. Van het afval van een ander kun jij een dikke bak bouwen en als je daar te lui voor bent overal je gewoon een groep zodat je er vandoor kunt gaan met hun spullen. Aan iedere wagen valt te sleutelen en zelfs de Magnum Opus kan nog veel beter worden dan hij al is.

mad max

Mad Max zal in de winkels liggen voor €64,98 voor Xbox One en PS4. De PC gamers hebben iets meer geluk met €49,98.

Het sportfestijn

De eeuwige sportgames kunnen we natuurlijk niet vergeten. Toen je hoopte dat het allemaal wel op zou houden na Wii Fit had je helaas geen gelijk. Ik vraag me ook altijd af of er daadwerkelijk een markt voor is, maar aangezien deze games toch ieder jaar weer de kop opsteken zullen er gerust gamers zijn die met smart zitten te wachten.

Op 4 september komt namelijk Rugby World Cup 2015 uit, oftewel Rugby 15. De game zal €64,98 gaan kosten voor de Xbox One en PS4. De Xbox 360 en PS3 versie zal €59,98 gaan kosten en de PSVita versie (Ja! Daar worden zelfs nog games voor gemaakt) kost €39,98. wat ik persoonlijk een behoorlijke smak geld vind voor iets wat je ook buiten zelf kunt gaan doen (ik denk namelijk dat Mad Max taferelen buiten uitproberen namelijk niet erg legaal zal zijn). Wat wel leuk is, is dat de makers een nieuwe toevoeging hebben voor de game. De technische bewegingen zoals een cross pass zijn nu ook daadwerkelijk toegevoegd om zelf uit te voeren. Zo wordt de game toch weer wat realistischer.

Ook op 15 september kunnen wij weer aan de sport, dan komt NHL 16 uit in Europa. EA zegt dat er in deze versie van het ijshockey festijn meer input van gamers is verwerkt dan ooit tevoren. Ook komt de multiplayer modus Sports Hockey League weer terug. Deze multiplayer wordt volledig gecontroleerd door de spelers zelf, de modus was even verdwenen, maar hij komt weer terug met voldoende aanpassingen om weer online de strijd aan te kunnen gaan. NHL 16 zal uitkomen voor Xbox One en PS4 voor €64,98.

Forza viert een feestje, want met de release van Forza 6 bestaan zij maar liefst 10 jaar. Op 15 september mogen we het gaan vieren, want dan ligt Forza 6 in de schappen. Nieuw bij Forza 6 is het ‘’wet-weather driving’’. Hierbij zijn de makers naar alle circuits toegegaan om te kijken hoe deze er bij liggen met slecht weer. Waar vormen zich plassen op het wegdek en waar kun je fantastisch slippen, of verschrikkelijk van de baan raken? Dit is nu allemaal toegevoegd aan nummer 6 van de race serie. Er is nu dubbel zo veel keuze, want in Forza 6 zullen maar liefst 450 auto’s zitten. Ook komen er 26 circuits, waarvan 10 volledig nieuw zijn in de wereld van Forza. Voor de autorace fans klinkt het allemaal erg veelbelovend. Forza 6 zal €64,98 gaan kosten.

forza6

Op 17 september staat er nog een sportgame voor ons klaar, namelijk Pro Evolution Soccer 2016. Alsof er niet genoeg zijn in het land.  Nieuw aan PES wordt het dynamische weer, waardoor je meer effect zou moeten terugzien van de weersomstandigheden tijdens jouw potje voetbal. Ook de camera zal nu meer meegaan met de voetbal zelf, deze veranderd van positie, afhankelijk van waar de bal zich bevind in het veld. Wat ik persoonlijk een geinig snufje vind is dat je nu ook kan kiezen hoe jouw voetballer zijn goal viert. Zo geef je jouw favoriete speler natuurlijk een vette signature actie. PES 16 zal €59,98 gaan kosten en komt uit voor Xbox One, PS4, PC, Xbox 360 en PS3.

Een meer bloederige sportgame zien wij op 22 september. Dit is Blood Bowl 2. Het is als American Football met Warhammer figuren en een stuk bloeddorstiger. Je wint het potje als je de meeste touchdowns hebt gescoord binnen de gezette tijd, of als je simpelweg, de tegenstanders hebt uitgemoord. Zo wordt deze sport toch een stuk interessanter. Voor €49,98 kun jij een potje bloedvoetbal spelen op de Xbox One, PS4 of PC.

Net als het eeuwige PES komt ook Fifa er weer aan. Op 24 september zal Fifa 16 in de winkels liggen. Wat een grote verandering is voor het spel is dat het vrouwenvoetbal is toegevoegd. Ook zijn er wat kleinere, maar toch handige details. Zo is er een nieuw systeem voor het dribbelen en zal het makkelijker zijn jouw spelers op het middenveld te controleren. Ook zul je de welbekende spuitbus van de scheidsrechter terug zien tijdens een vrije trap. Voor €59,98 is Fifa 16 helemaal van jou.

LEGO Dimensions

Alhoewel Lego games meestal wel goede geluiden voortbrengen vind ik dat het niet per se voldoende aandacht krijgt. Op 29 september staat Lego Dimensions voor de deur. Dimensions zal verschillende games samenbrengen in één wereld. Maar liefst 14 franchises komen aan bod, namelijk: The Simpsons, Doctor Who, Ghostbusters, Portal, Jurassic World, Midway Arcade, LEGO Chima Scooby Doo, DC Comics, The Lord of the Rings, The LEGO Movie, The Wizard of Oz, LEGO Ninjago en Back to the Future! Lego Dimensions zal net als Skylanders beschikken over een portaal waarmee je Lego objecten uit jouw woonkamer het spel in kan toveren. Het is zelfs dusdanig uitgebreid dat je het portaal eerst zelf in elkaar moet knutselen voordat je er mee aan de slag kunt. En dat je voertuigen op meerdere manieren kunt bouwen en je hem halverwege een level zelfs moet herbouwen om verder te kunnen. Ook zijn er uiteindelijk verschillende packs te kopen van jouw favoriete franchise. Hierin zitten speciale levels, personages en attributen om het spel nog leuker te maken.

legodimensions
De starterpack van Lego Dimensions is vanaf 27 september te koop voor €99,99 en bevat de game zelf, het portaal, lego steentjes om het portaal mee op te bouwen, Batman, Gandalf, Wyldstyle en de Batmobile!

Voor mij is de top 3 wel duidelijk

  1. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  2. Lego Dimensions
  3. Forza 6

Mad Max lijkt me ook heel tof, maar toch vind ik race spellen af en toe zo lekker om mijn agressie op af te richten als een shooter maar niet wil lukken. En zoals jullie waarschijnlijk al door hebben trekken sport games mij totaal niet. Ook voor de aanvangst van oktober laten wij weer zien wat je wél en niet moet kopen!

Dus mocht je binnenkort jarig zijn en nog niet weten wat je moet vragen, of is een vriend van je jarig en kun jij net als Cartman jouw moeder zo ver krijgen ook cadeautjes voor jou te kopen op verjaardagen van vrienden van je, denk dan vooral aan een van deze vette games!

Je kan hier ook nog even de video kijken die onze video editor deze middag heeft gemaakt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments