Ken je hem nog? De controller van de eerste Xbox, ook wel de Duke genoemd. Misschien ligt hij nog wel ergens achterin een kast te verstoffen, of gebruik je hem iedere dag nog met veel plezier. Voor de liefhebbers is er in ieder geval goed nieuws.

Twitter

Het goede nieuws kwam gisteren via Twitter naar buiten. Kennelijk werd er al een tijdje gesleuteld aan een nieuwe Duke en deze heeft dan ook eindelijk akkoord gekregen.

Een grote broer

Zoals je ziet is de Duke niet helemaal hetzelfde als deze 16 jaar geleden was. Volgens Blackley heeft het nieuwe exemplaar een hoop verbeteringen gekregen. Gelukkig geeft hij nog wel hetzelfde ”oude gevoel” en zitten ook alle knoppen van vroeger er nog op.

De oude Duke werd in 2000 aangekondigd en was de standaard controller die bij de Xbox werd geleverd. Hij heeft het niet al te lang volgehouden, want in 2002 werd hij al vervangen door de Xbox Controller S, die vanaf dat moment de standaard controller werd. De Duke was daarna alleen nog los te koop als extra accessoire.

Kritiek

Heel wat gamers hebben al positieve reacties achtergelaten bij de tweet van Blackley. Terwijl de controller vroeger een heleboel kritiek heeft gekregen. In 2001 kreeg de controller de award voor Blunder van het Jaar door Game Informer. Ook werd de controller door de Guinness World Records Gamer’s Edition in 2008 aangewezen tot grootste gamecontroller, wat een niet al te best record was voor Xbox. En volgens IGN (2006) is deze controller de op één na slechtste controller ooit gemaakt. Alleen de Jaguar controller was nog net iets erger.

Ik ben heel erg benieuwd hoe de nieuwe Duke het gaat doen. Al vrees ik wel dat ik met mijn kabouterhandjes niet zo veel met deze controller kan.

Gaan jullie de nieuwe Duke uitproberen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments