Het jaar is bijna voorbij, nog een paar weken. Na de nodige oliebollen, kerstbomen met de bijbehorende verplichtingen zal 2015 zijn opwachting maken. Een nieuwe jaar, nieuwe kansen en ook nieuwe games. Daarover meer in een ander artikel. Nu zet ik hier even neer wat ik de beste game van dit jaar vind en wat ik tot de slechtste game van het jaar bombardeer. Ik heb dit jaar veel games gespeeld, de keuze is dus best lastig, voor XboxNederland waag ik toch een poging.

Oké, laat ik maar voor een keer met de slechtste game beginnen.   De slechtste game vond ik toch wel UFC van Electronic Arts. Waar de vorige delen leuk waren met goede controls, wist dit deel niet te overtuigen vanwege de nieuwe controls, zo is de submission of escape met één druk op de knop gedaan. Dit is voor de casual gamers heel goed, voor de fans van de vorige delen is dit even wennen en voelt als té gemakkelijk. Verder was de audio zwak, de klappen hadden geen of weinig impact. EA’s vorige vechtspellen waren wél goed qua audio en de eerder genoemde controls.

Ook is de carrièremodus geen hoogvlieger met random cutscenes tussen de matches die totaal niet kloppen. Zo komt Forrest Griffin vertellen dat je een goede knockout heb gedaan terwijl je juist net verloren had. De trainingen tussen de gevechten zijn erg eentonig en de fonts van de letters tegen het zwarte achtergrond is niet handig en oogt niet prettig. Online was het ook lag galore en simpelweg niet te spelen. De keuze van Bruce Lee als bonus character was ook echt misplaatst en alleen voor publiciteit bedoeld. Als Bruce Lee- en kungfu-fan vind ik dit een belediging voor wie Bruce Lee was. Ik ben fan van UFC om te kijken, de vorige delen waren tof maar dit deel had van mij echt niet gehoeven, zeker niet voor 69,95 euro.

Nu tijd voor de, voor mij dan, beste game van 2014. Tromgeroffel, daverende stilte….het is….Destiny! Jawel, voor mij heeft Destiny de hype waargemaakt. De storyline is voor velen nogal zwak, maar tot nu toe kan ik me erg mee vermaken. De wereld van Destiny voelt groots en leuk om te ontdekken. De centrale missies die het verhaal vertellen zijn goed opgezet, en het is tof dat je mede Destiny spelers jou kunnen helpen tijdens de vele missies, mochten ze toevallig dezelfde missie doen of aan ’t grinden zijn. Het upgradesysteem van je armor en wapens steekt goed in elkaar en is weer niet zo uitgebreid dat je de weg kwijt raakt. Handig is de mogelijkheid om de vorige wapens weg te werpen zodat je het overzicht houdt. De wapens klinken goed en de aim voelt ook lekker aan. Meer dan eens was ik in een wave bezig om veel vijanden over de kling te jagen en dan kwam een andere speler te hulp, dit vind ik echt het leukste en sterkste punt van Destiny. Het spel doet alles op alle vlakken goed om te blijven boeien, en dan heb ik het niet gehad over de audio….. Wat sfeervol en goed toegepast! Destiny is mijn topper van dit jaar, daarom ben ik ook heel benieuwd naar The Dark Below. Ik zet nu even mijn Xbox One aan om de Season Pass binnen te hengelen.

Tenslotte moet ik zeggen dat 2014 op het gebied van games een goed jaar was met veel leuke titels, ook van de indies. Vergeet naast de triple A games niet de indies want zij doen echt creatieve dingen die soms ook het zelfde niveau bereiken van een Triple A game. En dit bedoel ik positief. Op naar 2015, ik heb er zin in!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties