Bethesda heeft zojuist veel info over de alpha van ‘Doom’ vrijgegeven. Die is enkel toegankelijk voor bezitters van Wolfenstein: The New Order’ die de laatstgenoemde game vóór 29 mei 2014 hebben aangeschaft. Er zal maar één map en één speltype gespeeld kunnen worden, en er zullen 6 wapens beschikbaar zijn.

Al wie de alpha dus écht wil spelen, zal in bezit moeten zijn van de exclusieve code, die je bij een aankoop van ‘Wolfenstein: The New Order’ kreeg. Dit feit was eerder ontkend, maar is nu dus toch van toepassing. De alpha wordt omschreven als ‘een eerste test om te weten hoe de game reageert bij de gamers thuis’. De alpha zal alleen in het Engels zijn, al zal in de volledige game wel meerdere talen aanwezig zijn.

DOOM

Eén map

Bethesda liet weten dat er maar één map zal kunnen bespeeld worden: Heatwave, een industriële map, die heel wat ammo, armor en health pickups bevat. Hij wordt als volgt omschreven: ‘Nauwe gangetjes en kleine ruimtes leiden allemaal naar één centraal punt, waar veel power-ups zullen liggen. De map is open voor veel speelstijlen, al zal de strijd om de power-ups toch bepalend zijn.’

Eén spelmodus

De enige speelbare modus zal een 6 vs 6 team deatchmatch zijn. In de klassieke modus zullen twee teams van 6 elkaar bekampen om de macht over de Revenant en Gauss Riffle power-ups. Wie als eerste de Demon Rune vindt, transformeert in Revenan, een krachtige demon die als enige toegang heeft tot een jetpack en enkele speciale rocket launchers.

Zes normale en één speciaal wapen

Er zijn slechts enkele wapens ter beschikking, die je zowel in de normale als aangepaste loadout te gebruiken zijn. De lijst van wapens:

  • Vortex Rifle
  • Super Shotgun
  • Repeater
  • Rocket Launchers
  • Static Cannon
  • Plasma Rifle

Ook de jacht op de Revenant is niet onmogelijk, met The Gauss Cannon. Je tegenstander is met één schot aan flarden, maar gebruik hem verstandig, want de munitie is gelimiteerd.

Twee equipment items

Ook deze zijn in de standaard en aangepaste loadout te gebruiken:

  • Personal Teleporter
  • Frag Grenade

Met de eerste kan je kleine stukjes teleporteren en de tweede is erg bekend. Dingen opblazen zit ook in deze game.

2000641486

Doom zelf releaset in de lente van 2016, maar de gelukkigen die de alpha mogen spelen, mogen ons zeker eens een sneak peak geven. Wanneer de alpha uitkomt, is nog niet bekend.

 

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments