Vorige week was er weer een beruchte DDoS aanval. Deze keer was Ziggo aan de beurt. Kerst 2014 herinneren we ons nog wel. Toen was Xbox Live de pineut.

De groep die zich Lizard Squad noemt had het netwerk van Xbox Live en Playstation platgelegd. Ook door een DDoS aanval te plegen. Al snel kwamen er twee namen boven water, de 17 jarige Fin Julius Kivimäki en de Britse Vinnie Omari. Daarna werd het lang stil. Pas geleden meldde wij dat Kivimäki er met een tikje op de pols en een ‘nooit meer doen’ vanaf was gekomen.

Nieuws

Op een regionale nieuwssite kwamen we toch weer wat tegen. Zes tieners, een 18-jarige uit Huddersfield, een 18-jarige uit Manchester, twee 17-jarigen uit Cardiff en London, een 16-jarige uit Northampton en een 15-jarige uit Stockport zijn nu gearresteerd op verdenking van het lanceren van cyberaanvallen waarbij zij gebruik maakten van een service die geleverd werd door de eerder genoemde Lizard Squad. Deze ‘Lizard Stresser’ is een soort huur-DDoS en hij kwam al redelijk snel op de markt na de Xbox Live aanval. De Lizard Stresser is een service waarbij men een klein bedrag betaalt via Bitcoins (ivm de anonimiteit) om zo de DDoS aanval uit te laten voeren. Het lijkt erop dat er dus ook wat van deze diensten zijn verstrekt.

LS

De arrestaties waren het gevolg van een operatie met de codenaam Vivarium die door de NCA (National Crime Agency) werd gecoördineerd. De aanvallen van deze groep waren gericht op onder andere een nationale krant, een school, wat gamingbedrijven en een aantal online winkels. Of de aanvallen succesvol zijn geweest, wordt niet vermeld. In totaal heeft men 50 invallen gedaan op verschillende adressen die geregistreerd waren op de website van de Lizard Stresser. Geen van de gearresteerden lijkt lid te zijn van de Lizard Squad.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments