Een paar maanden geleden kwam het nieuws naar buiten dat er na het faillissement van THQ nog steeds aan de Darksiders-serie werd gewerkt. Deze nacht werd meer bekend over de nieuwste game in de serie. Darksiders 2: Deathinitive Edition wordt een rework van de tweede Darksiders game die eerder op de Xbox 360 verscheen. 

Deze winter mogen we dus nog een keer aan de slag met Darksiders 2. Deze speciale editie zal naast de basis-game ook nog alle DLC bevatten. De Deathinitive Edition wordt geen normale poort, de game moet strak op 1080p gaan draaien. Daarnaast zijn de characters en zelfs de omgevingen met gloednieuwe graphics opgepoetst. Ook zijn makkelijke segmenten in de game moeilijker gemaakt en heeft Gun Fire Games het loot-systeem geoptimaliseerd. Als laatste geeft de studio aan kritisch naar het level-design te hebben gekeken en het daar waar nodig was, te hebben aangepast en aangevuld. Reken dus niet op een dieper verhaal of meer items, maar wel een veel betere ervaring van Darksiders 2. David Adams had hier het volgende over te zeggen:

“We had to go through and relight the whole game with more dynamic shadows andhigher resolution textures,” he said. “Pretty much everything in the game had higher resolution assets already available.”

Darksiders-II

Toen THQ in 2013 faillet ging, is de IP van Darksiders met een omweg bij Gun Fire Games gekomen. De studio geeft al sinds het begin aan dat ze over het echte derde deel in de serie aan het denken zijn. Volgens David Adams hebben ze al veel ideeën maar zijn ze nog niet klaar voor een officiële aankondiging.

Darksiders 2: Deathinitive Edition komt deze winter naar de Xbox One. Meer info volgt op de E3. Zijn jullie bereid om nog een keer in Darksiders 2 te springen? Of zitten jullie meer te wachten op het nieuwe deel in de serie?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments