Langzaam maar zeker zien we steeds meer games die een FPS boost krijgen op de Series X. Deze week is daar Dark Souls 3 bijgekomen.

De From Software-klassieker haalt nu 60 frames per seconde op de nieuwe Microsoft-consoles, in plaats van de wat wiebelige 30 fps van de Xbox One-versie van het spel.

Dark Souls 3 kwam in 2016 uit op last-gen systemen met een stevige 30fps cap. Helaas is From Software nooit teruggegaan naar de Xbox One-versie van Dark Souls 3 om One X-ondersteuning toe te voegen, wat betekent dat 900p30 de bovengrens is van de prestaties op Xbox-consoles sinds de oorspronkelijke lancering van het spel. De FPS Boost-upgrade heft de framerate-cap op om de Xbox Series X en S een soepele ervaring met 60 fps te geven.

Het resultaat? De game presteert vrijwel perfect op zowel de Xbox Series X als S. Vrijwel elke belangrijke locatie, inclusief de vuurspuwende draak op de High Walls of Lothric, wordt met een soepele 60 fps afgeleverd. En ja, dat geldt voor beide consoles, want over het algemeen loopt Xbox Series S identiek aan Series X voor het overgrote deel van het spel. Zware alfa-effecten verstoren Series S maar heel even, terwijl deze plekken helemaal geen probleem is op Series X. De resultaten zijn over het algemeen uitstekend, maar Series X heeft een heel klein streepje voor als het gaat om consistentie in de randgevallen.

Helaas is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zowel de Xbox Series S als X werken nog steeds met een lage resolutie van 900p. Op een volledig 4K scherm is een geüpscaled 900p beeld niet voldoende. Het is vooral teleurstellend dat de Xbox Series X nog steeds niet verder kan dan deze 900p-limiet – we weten dat de hardware veel beter kan.

FPS Boost is niet genoeg om alle problemen van Dark Souls 3 op Xbox op te lossen, maar het is nog steeds een enorme verbetering voor het spel omdat de 60fps upgrade goed werkt. Er is ook een tastbaar voordeel aan het spelen op de Series X en S vanwege de snellere laadtijden die de snellere SSD-media bieden. Het snelle reizen van de eerste Firelink Shrine naar de High Wall of Lothric wordt bijna gehalveerd, tot 6,7 seconden op de Xbox Series X, tegenover 12,3 seconden op de oudere Xbox One X. Niet slecht. Dus al met al geen slechte upgrade.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments