We waren er binnen de redactie al een beetje bang voor. Gaat Cyberpunk 2077 zijn overhypte status eer aan doen of wordt het de zwanenzang van CD Projekt RED?

Wij kunnen er nog niets over zeggen. Simpelweg omdat we er nog geen meter in gespeeld hebben. Terwijl de eerste pc-reviews van de game al sinds gisteren online zijn gezet, is er op console-gebied nog niets te vinden. Simpelweg omdat CDPR nog geen enkele console reviewversie heeft uitgegeven. Is dat een slecht voorteken of?

Wat we wel weten is dat de reviews die we nu online zien allemaal spreken over een veelvoud aan bugs in de game. Dat zou een reden kunnen zijn dat men de consoleversie nog niet heeft vrijgegeven. Ondertussen heeft CDPR zelf ook al gereageerd op al die bugreports in de persoon van Fabian Mario Döhla. Hij geeft in deze tweet aan dat de komende console update de game totaal anders zal maken.

Volgens Döhla zijn veel van de nu gepubliceerde pc-bugs ondertussen al gefixt. Op de vraag of de Xbox One X versie van de game voordeel zal hebben van de update, antwoordde hij dat het ‘een totaal andere game is met de console update’.

De pc-reviews zijn allemaal al gemaakt met een Day 0 patch maar dit maakte voor de bugs weinig verschil. Het aantal bugs was zo groot dat men dit in reviews niet kon negeren. Ze werden als frequent en afleidend gemarkeerd. Het is al bekend dat de game op de console een pre-launch update van meer dan 43 gig gaat krijgen. Daar komt dan nu nog eens een Day 1 patch bij. De game is op de pc zo’n 70GB groot.

Wij wachten het nog trouw af en mochten wij nog een review van de game gaan brengen, dan zal dit zeker niet voor het eind van volgende week zijn. Hopelijk is die review dan bijna bugloos.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments