Cyberpunk 2077 blijft toch een soort verrassing. We weten dat de game eraan komt, maar meer ook eigenlijk niet. Het is misschien wel het best bewaarde geheim van CD Projekt RED. Vandaag lichten ze het tipje van de sluier.

Cyberpunk 2077 moet beter en groter worden dan the Witcher 3. Het huidige team is groter  dan het team wat op het hoogtepunt bezit was met het creëren van the Witcher. Kort geleden werd bekend dat men de teams in zowel Warschau als in Krakow hebben uitgebreid.
Veel willen de makers niet over de game los laten. Dus dan mogen we in ieder geval hopen dat het al onze verwachtingen gaat overtreffen.

Financiële steun

CD Projekt RED heeft bij het Poolse GameINN programma, een programma dat gericht is op het verbeteren van de Poolse game industrie, een aanvraag ingediend om subsidie te krijgen voor een aantal van hun projecten in Cyberpunk 2077. De eerste aanvraag draait vooral om het bouwen van een stad en heeft daarom de titel City Creation gekregen. Kennelijk gaat de stad zo gedetailleerd worden dat ze meer mankracht en uren nodig hebben dan ze er nu al aan besteden. En daar is uiteraard wat extra geld voor nodig.

Bij de aanvraag hebben ze de complexe technologie voor de stad op een gedetailleerde manier beschreven. Dit klinkt mij in ieder geval als muziek in mijn oren!

A complex technology for creating a huge living city, playable in real time, which [the technology] is based on rules, AI, and automation, and supports innovative processes and tools for making top-notch open-world games”.

Ze hebben naast de complexe technologie voor het bouwen van een stad ook een aanvraag gedaan voor een tweede stukje software die gericht is op het multiplayer deel met als titel Seamless Multiplayer. Laat dit nu ook een complexe technologie worden.

”A complex technology for making unique multiplayer gameplay mechanics, including the ability to search for opponents, manage game session, replicate objects, and support for different game modes along with a unique set of dedicated tools”

Waarschijnlijk vonden ze de woorden complexe technologie wel lekker bekken. Hoe dan ook klinkt het ontzettend interessant. Ook de tweede aanvraag moet het spelen van Cyberpunk een heus genot gaan maken.

Dat ze deze aanvragen hebben gedaan betekent helaas niet dat ze de financiële steun automatisch gaan krijgen. Mochten ze het niet krijgen is de kans groot dat de game nog langer op zich zal laten wachten. Het lijkt me logisch dat de benodigde manuren dan over een langere tijd zullen worden verspreid. Ze zouden er ook voor kunnen kiezen om dan wat minder tijd in de game te steken, maar dan zal het ook minder in kwaliteit worden.
Grote kans dus dat ons geduld nog iets langer op de proef zal worden gesteld.
Tot nu toe is er nog geen officiële release datum voor Cyberpunk 2077 bekend gemaakt. Mocht je meer willen lezen over de game kun je hier en hier verder gaan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments