Gisteren zijn de specs van de Xbox Series X aangekondigd, zoals je ook hier hebt kunnen lezen. Enkele minuten na de aankondiging kwam CD Projekt RED met een wel heel opvallend bericht. Wat is er aan de hand?

We wisten al dat het met de relatie tussen Xbox en CD Projekt RED wel goed zat. Na het geflikflooi met elkaar tijdens afgelopen E3’s, is het tijd gebleken voor een volgende stap in de samenwerking. CD Projekt RED heeft gisterenmiddag direct na de aankondiging van de Series X specs laten weten dat gamers die Cyberpunk op de Xbox One kopen, een gratis upgrade van de game voor de Series X kunnen verwachten.

In hun tweet geeft CD Projekt RED dat gamers nooit voor de keuze moeten komen te staan om games twee keer aan te schaffen. Ook geven zij aan dat upgrades gewoon gratis horen te zijn. Of je daadwerkelijk vanaf dag een van de Series X met een upgrade van Cyberpunk aan de slag kunt is mij nog onduidelijk. In de tweet schrijft CD Projekt RED dat je de upgrade op de Series X kunt spelen zodra deze beschikbaar is. Eerder heeft CD Projekt RED aangegeven dat een upgrade voor next-gen consoles niet direct vanaf launch beschikbaar zal zijn.

In ieder geval is dit voor de gamers natuurlijk fantastisch nieuws. CD Projekt RED had er voor kunnen kiezen om dit niet te doen en de game na launch van de next-gen console gewoon opnieuw te koop aanbieden. De meeste gamers zouden dit bij deze grote titel waarschijnlijk geaccepteerd hebben en de game later ook nog voor de nieuwe console kopen. Dat CD Projekt RED er voor kiest om dit niet te doen is prijzenswaardig en zeer consumentvriendelijk. Ik ben benieuwd of dit goede voorbeeld een sneeuwbaleffect heeft. Ik verwacht het niet, want vanuit een financieel perspectief is dit voor een ontwikkelaar of uitgever natuurlijk niet voordelig. We gaan het zien!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments