Dit is weer zo’n titel waar je likkebaardend op zit te wachten. Cyberpunk 2077 wordt een kraker, dat is wel zeker. Toch is het nog even wachten.

entrevista-witcher-3-jose-teixeira-pn-n[1]Als je een fan bent van CD Projekt RED en van titels zoals The Witcher, dan kan het bijna niet anders dan dat je ook alles van Cyberpunk 2077 op de voet volgt. De trailer laat al iets moois zien maar daar stopt het op dit moment wel even bij. Want erg veel is er nog niet gebeurt met deze game. Projekt RED is nu aan het opstarten en zal waarschijnlijk na het uitkomen van de laatste expansie voor The Witcher, Blood And Wine, op volle kracht aan deze nieuwe game gaan werken.

Jose Teixeira, de visual effects artist van Projekt RED zegt er het volgende over: “Natuurlijk, en dat is een beetje het politiek correcte antwoord,  is het jammer om het verhaal van Geralt af te maken maar de waarheid is dat men onwijs uitkijkt naar dit nieuwe project. We kunnen nog wel miljoenen expansies voor The Witcher maken want de verhalen in zijn wereld zijn talrijk maar men kijkt toch met veel enthousiasme uit naar het nieuwe Cyberpunk 2077.

Cyberpunk 2077 staat nog helemaal in de beginfase van zijn ontwikkeling en CD Projekt RED laat nog niet veel los over de game. De kleine beetjes informatie die ze wel hebben gedeeld krijgt eenzelfde soort reacties als toentertijd The Witcher kreeg.

“Er is een verschil in de manier waarop het publiek deze game krijgt voorgeschoteld. The Witcher liet een sneeuwbal effect zien en de harde kern kende The Witcher al en zij maakte reclame voor de game naar de rest van de gamers. Dit was een traag proces. Cyberpunk 2077 heeft alleen een kleine sfeer trailer laten zien en alleen dat al zorgde voor veel reacties en een lawine aan aandacht. Mensen hadden er gelijk een klik mee.”

Om aan de hoge verwachtingen te kunnen voldoen gaat CD Projekt RED eerst de software die zij gebruiken om de game te maken verbeteren. Tijdens het proces met The Witcher heeft het team aantekeningen gemaakt waarin zij aangeven welke tools zij erin willen hebben om het allemaal wat makkelijker te maken. De programmeurs gebruiken deze feedback om verbeteringen aan te brengen. The Witcher was eigenlijk een leerervaring en is mede gebruikt om allerlei nieuwe ontwikkel tools te maken. De software zal dus drastisch veranderd gaan worden. Er zal onder andere een gloednieuwe visual effects editor gemaakt gaan worden. Voor Teixeira vertegenwoordigd Cyberpunk een genre die hij een stuk interessanter vind.

“Ik apprecieer middeleeuwse fantasy games ontzettend maar ik heb een grotere klik met Cyberpunk 2077. Ik ben erg blij dat ik hieraan mag gaan werken.” Cyberpunk zal een langdurig project gaan worden en de release is ruim gepland, ergens in de komende vier jaar. Het zal dus nog wel even duren voordat we hier meer concrete informatie over zullen gaan krijgen.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments