Cuphead is een van de opvallendste games van de laatste tijd. De graphics zijn bijzonder en de gameplay was erg sterk. Achter de schermen zijn de makers echter druk bezig om de game zelfs nog beter te maken.

Er zullen weinig gamers zijn die niet op zijn minst de naam Cuphead kennen. “Was dat niet die ene moeilijke game die op zo’n jaren ’60 tekenfilm lijkt?” Binnenkort komt The Delicious Last Course nog uit, de DLC waarin we met nog een nieuw personage aan de slag kunnen. Voordat het zover is komt er op 18 april eerst nog een gratis patch die de game op allerlei punten verbetert.

Als je de game in co-op speelt dan krijgt speler 1 Cuphead onder de knoppen en speler 2 mag met Mugman aan de slag. Een mogelijkheid om dit om te wisselen of solo met Mugman aan de slag te kunnen was er niet, maar dit gaat veranderen. Vanuit het menu kun je straks kiezen met wie je het avontuur wilt doorlopen. Mugman krijgt zelfs zijn eigen jingle voor wanneer je een level uitgespeeld hebt.

Ook op animatiegebied is de studio druk bezig geweest. Er worden meerdere nieuwe intro’s voor Cuphead en Mugman toegevoegd, maar ook nieuwe explosies en rookwolkjes, nieuwe details in de achtergronden en meer van dat soort dingen. Ze zijn zelfs zo ver gegaan dat ze de cutscenes volledig geanimeerd hebben. Geen stilstaande plaatjes meer dus.

Tot slot is de game nu in meerdere vreemde talen gelokaliseerd zodat een groot deel van de wereld lekker in hun eigen taal kan spelen. Nederlands is daar niet een van, maar goed, dat klinkt toch voor geen meter in een game. Oh, en de game is flink geoptimaliseerd waardoor hij na de patch van half april minder ruimte op je harde schijf in zal nemen.

Lekker bezig daar. Ik heb de game nog altijd niet gespeeld. Ik heb gewoon het geduld niet voor dit soort lastig titels, maar ik ben stiekem toch wel erg nieuwsgierig naar deze game. Wie van jullie heeft hem al uitgespeeld?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments