Kennen we Cuphead allemaal nog? Of hebben we die game dankzij frustraties en kapotte controllers weer verdrongen? Het schijnt dat er een hoop mensen zijn die dit soort dondersmoeilijke games erg tof vinden, want Cuphead is ruim 3 miljoen keer verkocht.

De game met Cuphead en Mugman bleek een bijzondere game te zijn. De graphics die de game er uit laten zien als een ouderwetse tekenfilm, de soundtrack die daar weer perfect bij past en de donders moeilijke gameplay. Het blijkt allemaal een schot in de roos te zijn geweest. De studio achter de game , Studio MDHR, heeft laten weten dat Cuphead triple platinum is gegaan. Met andere woorden, de game is ruim 3 miljoen keer verkocht.

Cuphead verscheen vorig jaar in september en ging binnen twee weken al een miljoen keer over de (virtuele) toonbank. In december stond de teller al op 2 miljoen exemplaren en nu is dat dus 3 miljoen. Niet slecht voor een Xbox-exclusieve indy-titel toch?

Cuphead komt terug

Voor wie geen genoeg kan krijgen van de game is er ook goed nieuws te melden. In de loop van volgend jaar verschijnt de DLC, The Delicious Last Course, waarin we een nieuw speelbaar personage met de naam Ms. Chalice krijgen. De bedenkers van de game, de gebroeders Moldenhauer, hebben al gezegd dat we daarna ook nog niet van Cuphead af zijn.

Cuphead komt gegarandeerd terug

Lekker nieuws voor een luie zondag, toch?

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
mrAdmirals
mrAdmirals
4 jaren geleden

Xbox exclusive? De game is ook gewoon op de pc te spelen.