Ontwikkelaar Crytek zit wederom in zwaar weer. Werknemers worden al tijden niet meer betaald bijvoorbeeld. En dan kun je de tofste baan ter wereld hebben, als je niet gewoon je geld krijgt aan het einde van de maand, dan heb je daar niks aan. Eén ex-werknemer is het zelfs zo zat dat hij de ontwikkelaar aan wil klagen.

Dat het zonder salaris lastig is om een advocaat in de arm te nemen die je hierbij bijstaat weet iedereen. Maar lang niet iedereen wordt dan zo creatief als Ludvig Lindqvist. Hij beweert dat Crytek hem al twee maanden niet meer heeft betaald en heeft daarom ontslag genomen bij de studio. Om nu de hoofdstudio in Frankfurt aan te kunnen klagen, voor het niet betalen van hem en zijn collega’s, is de man een GoFundMe campagne gestart. Zo hoopt hij het benodigde geldbedrag bij elkaar te krijgen.

Crytek betaalde mijn salaris mei van dit jaar niet op tijd. Sindsdien zijn alle salarissen te laat. Terwijl ik mijn GoFundMe campagne start, is het al 58 dagen geleden dat ik mijn loon van september heb ontvangen. Ik ontvang al twee maanden helemaal niks meer. Mijn laatste loon kreeg ik een maand te laat.

Wederom crisis

Eerder deze week werd al bekend dat Crytek financieel weer in de shit zat. Lindqvist is namelijk niet de enige werknemer die zijn salaris nog niet heeft ontvangen. Ook bij die andere werknemers komen namelijk dit soort geluiden vandaan. Dat Crytek al maanden te laat, of niet meer betaald.

In 2014 maakte de developer, van onder andere Crysis (what’s in a name?), dit ook al eens mee. Ook toen ging het niet crescendo maar maakten ze een deal met Amazon waardoor ze overleefden. Helaas gingen er wel 200 banen verloren destijds.

Leegloop

Ondertussen verlaten de werknemers van Crytek het bedrijf massaal. Volgens een medewerker van de studio in Frankfurt is de reden dat dit nog niet eerder is gebeurd, omdat volgens de wet, de Duitse overheid drie maanden loon kan opvangen bij het in gebreke blijven van de werkgever.

Tja, geen goed nieuws dus. Laten we hopen dat deze mensen toch een beetje leuk door de kerstdagen heen komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties