Stel je voor. Je wacht al uren bij je brievenbus zodat jouw copy van Mass Effect Legendary Edition eindelijk opgestart kan worden. En eindelijk, hij is er en je stopt hem snel in je Xbox Series X. En dan gebeurt er weinig.

Dat gebeurde deze redacteur namelijk. Bij het starten van de game knalt hij direct terug naar je dashboard. Tenminste, je ziet de intro en daar blijft het bij. Een nare bug die bij sommige Xbox gebruikers optreedt. Met name diegene die een draadloze headset gebruiken want daar zit het probleem. Maar gelukkig is de workaround niet ingewikkeld.

Reddit staat er ondertussen vol mee en totdat er een update komt die dit oplost, zal je helaas een trucje moeten uitvoeren om toch aan de slag te kunnen. Gelukkig is er natuurlijk altijd jullie vertrouwde vraagbaak XBNL om je door deze crisis heen te helpen. We zetten het voor je op een rijtje:

  • Zorg ervoor dat je draadloze headset is uitgeschakeld
  • Start Mass Effect Legendary Edition vanaf het dashboard.
  • Zodra je bij het launcher-scherm bent met het spel, kies je Mass Effect 1, 2 of 3. (zet je headset nog niet aan, we zijn er bijna)
  • Zodra je bij het titelscherm van Mass Effect 1, 2 of 3 bent, kun je je headset aanzetten, en kun je spelen met geluid dat normaal werkt.

Opmerking: Als je terugkeert naar de launcher voor het selecteren van ME 1, 2 of 3, op het moment dat ook je draadloze headset is aangesloten, wordt het spel afgesloten en keer je terug naar het Xbox-dashboard.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments