Het zorgenkindje van Microsoft, Crackdown 3, heeft nu eindelijk een releasedatum! 

Mensen kinderen, wat hebben we toch lang moeten wachten op deze game! Crackdown 3, het vervolg op deel 2 dat in 2010 uit kwam, komt in 2019 eindelijk naar onze Xbox One. Eerst was de releasedatum februari 2019, maar nu weten we na het Xbox feest dit weekend dat de game op 15 februari 2019 uit zal komen!

Pakt deze game de tribune, of slaat het de plank mis?

Het is ondertussen mega spannend wat deze game gaat doen. De trailers op de E3 2018 schepten geen hoge verwachtingen, maar juist meer zorgen dan ooit tevoren. De gameplay zag er op zich wel leuk uit, maar ook herhalend en eigenlijk gewoon domweg schieten. Bij veel gamers heerst nog het sentiment van deel 1 en ik ben eerlijk gezegd één van die gamers. Crackdown 2 was een flop. Maar Crackdown 3 moest de revanche gaan worden. De game waar alles er mooier uit ziet en alles tien keer indrukwekkender moest worden. Microsoft gooide hier een schepje bovenop met hun Cloud technologie verhaal waar servers van Microsoft de kracht moesten leveren om alle vernietiging in de multiplayer te verzorgen (wat immens veel kracht vraagt).

Gaat Crackdown 3 onze harten stelen of breken?

Inmiddels hebben we de Xbox One X die al veel meer kracht heeft, dus je kan je afvragen in hoeverre we nog die Cloud technologie nodig hebben. Maar het bleef door de jaren heen een groot drama met dit spel. Het is tot twee keer toe uitgesteld en de gameplay beelden die hier en daar werden laten zien zagen er dus niet veelbelovend uit.

Zoveel mensen, zoveel wensen

Uitstel was niet het enige wat deze game teisterde. De ontwikkeling van deze game ging niet bepaald over roosjes. Er werkten meerdere ontwikkelaars aan deze game. SUMO Digital en Reagent. Die laatste ging helaas weg na een paar jaar, waardoor SUMO overbleef. Dat was extra zuur, want Reagent was onder andere verantwoordelijk voor het hele cloud verhaal. Nu schijnt in Mexico City, waar het Xbox evenement XO18 plaatsvindt, wel gameplay te zijn getoond van een ”Wrecking zone” multiplayer modus waar alles naar de klote kan, mede dankzij de kracht van de cloud. Je ziet eigenlijk al gelijk concessies in de gameplay. Het is nu allemaal een virtuele Tron-achtige arena i.p.v. de stad. Een stuk minder indrukwekkend dan hele gebouwen die neervallen.

En nu wachten we dus tot 15 februari 2019. Kijken wat al die jaren van ontwikkeling en gezeur ons zullen brengen. Gaan we deze tumultueuze ontwikkeling terugzien in de gameplay? Of zien we zo meteen een gepolijste Crackdown 3 die de eer van deel 1 moet herstellen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments