In een conference call met investeerders liet Ubisoft CEO Yves Guillemo weten hoe het met Ubisoft het afgelopen kwartaal (kwartaal 3) is gegaan. Op vragen van investeerders over het komende jaar, liet hij weten op schema te zitten wat betreft de release van 3 grote AAA titels (eigenlijk 5 want er komen nog 2 voor ons onbekende titels bij).

Yves Guillemot

The Division, Rainbow Six Siege en de nieuwe Assassins Creed (Victory) worden dus nog dit jaar verwacht. Maar in hoeverre we deze woorden als een definitieve toezegging moeten zien, dat blijft een beetje gissen. Laten we niet vergeten dat dit een gesprek met investeerders is en je hen natuurlijk de meest positieve prognose laat horen. Neem daarbij ook mee dat in zo’n gesprek over de kwartaalcijfers, er eigenlijk altijd over het fiscale jaar en niet over het kalenderjaar wordt gesproken. Een fiscaal jaar loopt van 1 april t/m 31 maart. Dus het zou best kunnen zijn dat Guillemo het over het eerste kalender kwartaal van 2016 heeft.

AC Victory

Belofte of verwachting?

In 2013 en 2014 waren er al eerder uitspraken te horen tijdens eenzelfde soort conference call, waarin toen als release datum eind 2014 genoemd werd. Dit bewijst wel dat we deze beloftes niet zomaar als ‘vaststaand feit’ moeten behandelen maar meer als belofte aan deze investeerders. En logisch, mensen die geld stoppen in je bedrijf, ga je geen slecht prognose geven.

Verder had hij alleen maar goed nieuws namelijk dat de verkoopcijfers met 60% waren gestegen tov dezelfde periode vorig jaar. Om wat cijfers te geven: 10 miljoen stuks van AC Unity en Rogue, 7 miljoen stuks Far Cry 4, 10 miljoen stuks Watch Dogs en een kleine 2 miljoen stuks van The Crew. Met andere woorden, ze hebben goed geboerd.

Hopelijk bedoelt Yves het zoals wij denken dat hij het bedoelt, namelijk dat we tegen de kerst van dit jaar al onze afspraken moeten cancelen, geen kerstdiner, geen bezoek aan de schoonfamilie, geen vuurwerk afsteken. We hebben er simpelweg geen tijd voor want we zitten vastgelijmd aan de Xbox om Victoriaans Londen te verkennen, we zijn aan het overleven in NYC of we zijn druk bezig een gijzeling tot een goed einde te brengen. Of, mooier nog, dit alles door elkaar heen. Let’s keep our fingers crossed..zoals de Fransen zeggen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties