In de tijd van de Barbaren was alles makkelijker. Als iemand anders iets had dat jij ook wilde, dan sloeg je hem op zijn muil en pakte het. Was je het niet met iemand eens? Zelfde verhaal. Tegenwoordig zijn we relatief beschaafd en lossen we het ook wat beschaafder op. Toch kunnen we binnenkort weer eens fijn de Barbaar uithangen.

In de lente van 2017 komt namelijk ‘Conan Exiles’ als onderdeel van het Xbox Preview program naar de Xbox One. Je speelt in deze game als een verstoten Barbaar, die is achtergelaten om te sterven. Aan jou om een weg te vinden door de woestenij die vol zit met bloeddorstige kannibalen, gevaarlijke wezens en zandstormen. De game zal zowel offline als online te spelen zijn.

Survival game

In Conan Exiles zul je water en voedsel moeten verzamelen, beschutting zoeken en bouwen en je vijand in brute combat verslaan. Dit alles om je naam te vestigen in een onvergeeflijke wereld.

exiles_nov2016_8Wat volgens de ontwikkelaar, Funcom, de game anders moet maken dan andere survival games, is dat ze unieke gameplay willen creëren, geïnspireerd door het Conan universum.

Neem NPC’s gevangen en maak slaven van ze. Vind oude artefacten uit de ruïnes van oude beschavingen en gebruik ze om resources te craften. Ook kun je de Hyborian goden aanbidden die je vervolgens helpen in de strijd en die je machtige avatars laten oproepen om je vijanden te vermorzelen.

Ik ben het met je eens wanneer je zegt dat dit allemaal nog niet zo uniek klinkt als de ontwikkelaar graag wil.

Preview program

Waar Funcom zich in het verleden vooral bezighield met MMO’s, willen ze zichzelf graag uitbreiden naar andere genres. Het maken van een survival game is een stap in die richting.

conan-exiles

Door de game in het Xbox Preview program uit te gaan brengen hopen ze veel feedback van de spelers te ontvangen. Ze benadrukken nogmaals dat dit essentieel is voor de ontwikkeling van de game, omdat deze nog niet volledig afgewerkt zal zijn en er nog content aangepast kan worden.

Ze hopen dan ook dat er een hoop mensen zijn die Conan Exiles een kans willen geven en die de ontwikkelaar willen helpen bij het ontwikkelen hiervan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments