Helaas, de toffe companion app voor Tom Clancy’s The Division is geannuleerd. Maar waarom hebben ze dat gedaan?

De companion app zou zorgen voor een extra aspect bij multiplayer. Terwijl meerdere mensen online knallen, zou degene met de companion app heel mooi en soepel kunnen coördineren. De app zou tegelijkertijd met de game uitkomen, maar ontwikkelaar Ubisoft Massive meldt dat het project is geannuleerd.

Dit is natuurlijk eeuwig zonde, want de app had echt hele vette mogelijkheden als extra spelers zonder controller. Je ziet dan een soort overzicht van het strijdveld en je kan met een drone de spelers kapot schieten of helpen met het droppen van munitie. Een werknemer van Ubi Massive meldt echter dat dit tegelijkertijd te veel invloed uitoefende op de balans van de multiplayer, waardoor het competitieve aspect in gevaar kwam. Volgens mij is het hele second screen gebeuren ook weer voorbij. Een game als Assassin’s Creed 4: Black Flag gebruikte het best goed en ik zie een spel als GTA 6 het ook wel implementeren. Dan is je telefoon gewoon de telefoon uit het spel en hoor je de missies via je eigen telefoon. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar goed, het helpt niet echt als zulke projecten worden geannuleerd.

The Division komt uit op 8 maart 2016, voor de Xbox One, pc en Playstation 4. De bèta voor de Xbox One begint in december dit jaar.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments