Combat racer GRIP komt naar de Xbox One

Er is ooit iemand geweest die zei: “Racen is maar een saaie boel. Waarom zetten we geen geweren op die auto’s?” En zo ontstond combat racing. Of dit waar is of niet, feit is wel dat er in die categorie weer eens een game naar de Xbox One komt.

De game in kwestie heet GRIP. Na een succesvolle kickstarter-campagne en een poosje in early access (waar hij overigens goeie cijfers scoort) is het bijna tijd voor een volwaardige release op de consoles. GRIP gaat draaien op de Unreal Engine 4 en zal geoptimaliseerd worden voor de Xbox One X.

Voor wie niet bekend is met het genre, het is de bedoeling om races te winnen, maar je hoeft niet altijd de snelste te zijn om ook te winnen. Je hebt namelijk de beschikking over diverse wapens waarmee je jouw tegenstanders af kunt remmen. Zo ook in GRIP. De game belooft een razendsnelle racer te worden, met meerdere soorten wapens, boosters op het wegdek  en een dikke soundtrack. Overigens staan dit soort titels er bekend om dat ze vriendschappen kunnen vernielen, dus wees gewaarschuwd.

Het doet mij denken aan die bestuurbare flipcars, die dingen die over de kop konden en waar je daarna gewoon mee door reed. Ergens later dit jaar gaat de game verschijnen, maar wanneer precies is nog onbekend. Zodra er meer over bekend is, dan lezen jullie dat hier.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments