5 years ago in Huize Katerberg. Bam, *trillende controller*, klootzak! Wat een kutverbinding, dikke campers die gasten, dit waren gevleugelde uitspraken van onze Call of Duty groep. Totdat CoD het in eens over een andere boeg ging gooien en als thema de toekomst koos. Er is veel kritiek uit de community hierover en daar wordt blijkbaar niet echt naar geluisterd. Of toch wel?

Dat CoD aan populariteit verliest, blijkt wel uit de reactie van mensen op het afscheid nemen van Microsoft en de overstap naar PlayStation wat betreft timed exclusives. Natuurlijk zijn er altijd gasten die dit niet tof vinden en een petitie starten als protest, maar het merendeel vond het prima dat CoD met hun (exclusive) DLC tegen Sony aanschurkte. Opmerkingen zoals “laat deze vergane glorie maar voor wat het is” en “lekker naar sony laten gaan”, waren niet van de lucht. De kritiek op CoD begon eigenlijk nadat ze overstapten van een klassieke historische setting naar het thema: toekomst. Dit resulteerde in wall jumping en exosuits waarmee je kan vliegen. Het Halo-gehalte was erg hoog en de balans in de maps was ver te zoeken. Ik merkte in mijn directe omgeving dat de irritatie hierover hoog was. Vooral het onvoorspelbare en de te hoge snelheid was een veel gehoorde klacht. Dit bedierf ook voor mij de pret. Het had meer weg van Halo dan van CoD. Ik heb nog één game gekocht en toen was ik er ook klaar mee. Ik veranderde van een dagelijkse speler in een nooit-meer speler.

Call-of-Duty-Volgende CoD terug naar het verleden?

In een recentelijk interview vertelde Activision CEO Eric Hirschberg dat het zeker mogelijk is dat de volgende CoD zich weer in het verleden afspeelt. Vrij vertaald zegt hij het volgende:

Soms komt het voor dat er veel games in een bepaalde periode dezelfde setting hebben. Dit gebeurde bij CoD, Battlefield en Medal of Honor. Deze speelden zich allemaal af in de tweede wereldoorlog. Daar is op zich niks mis mee. Als er door de tijd heen nieuwe ideeën en ontwikkelingen komen binnen een al uitgekauwd genre kan dit tot eenzelfde beslissing leiden als die we toentertijd namen door van een historische setting naar een futuristische over te stappen. Natuurlijk kan je dit ook weer omdraaien en wat oud is, weer nieuw maken.

Ondertussen schreeuwen de oude CoD spelers om de terugkeer van een klassieke CoD en vinden de huidige spelers het allemaal wel best. Volgens Eric zit er voorlopig nog niks aan te komen. Maar wat in het vat zit verzuurt niet!

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments