Cities: Skylines ziet er hoopvol uit voor de Xbox One

Het is algemeen erkend dat Cities: Skylines beter is dan SimCity. Cities is vorig jaar aangekondigd voor de Xbox One en zal binnenkort uit moeten komen. Een pc-game op de Xbox gaat dat werken? Daar lijkt het wel op!

Als fan van beide spellen vond ik het jammer dat ze nooit eerder op de Xbox zijn uitgekomen. Wel begrijpelijk natuurlijk, want je kunt nog steeds niks met een toetsenbord en muis op de Xbox. Voor een stadsbouw-simulator is dat het eerste probleem om te overwinnen op de console. Hoe zorg je ervoor dat al die opties met een paar console-knoppen te bereiken zijn?

Cities: Skylines kunnen we beter hebben dan SimCity

Laten we één ding voorop stellen, Cities: Skylines is goed ontvangen, beter dan de enigszins mislukte SimCity. In Cities kun je namelijk wel echte grote steden maken, werken de mechanics wel goed en heb je een shitload aan opties. Daarnaast ziet de game er nog steeds prima uit.

Controls op de Xbox

De knoppenindeling is voor de Xbox-versie van Cities zo aangepast dat de game met een controller eenvoudig is te bedienen. Ook de gebruikersinterface is aangepast voor de bediening met een controller. Eén van die veranderingen is een vernieuwd menu aan de onderkant om eenvoudig en snel bij de bouwonderdelen te komen. De game maakt ook gebruik van ronde menus om je snelle toegang te geven tot tools als je bezig bent.

 

De game lijkt een perfecte port te zijn met het behoud van de complexiteit en precisie van de originele game, maar dan met de besturing van een controller. Het zal er wel voor zorgen dat de speelstijl van de game wat anders wordt, maar de ontwikkelaar heeft ons gegarandeerd dat de console-versie dezelfde open gameplay biedt die we verwachten.

Ik ga deze zeker halen, jij ook?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments