Chrono Cross komt naar de Xbox

Tijdens de Nintendo Direct van afgelopen avond/nacht lieten de Japanners een hoop mooie dingen zien voor de Switch. Eén van die dingen is de game Chrono Cross en ze hadden goed nieuws voor ons als Xbox-bezitters. Chrono Cross komt ook naar de Xbox.

Als je mij vraagt een lijstje te maken met de vetste RPG’s die ik ooit gespeeld heb, dan is één van de titels die daar hoog bovenin staat ongetwijfeld Chrono Trigger. De game kwam lang geleden uit op de Super Nintendo en is later ook op de Nintendo DS nog eens uitgebracht. In de game stuit je per ongeluk op een portaal dat je naar een andere tijd teleporteert. Je ontdekt dat een eeuwenoud kwaad de wereld wil vernietigen. Om dit kwaad tegen te houden reis je door verschillende tijdsperiodes, zoals een paar honderd jaar geleden, de oertijd, maar ook de toekomst.

Chrono Cross was het vervolg op Chrono Trigger, maar is nooit in Europa uitgebracht. Tot nu. Binnenkort kunnen ook wij los met de remaster van Chrono Cross, The Radical Dreamers Edition.

Een remaster en geen remake dus. Wel zal de game enkele moderne quality of life improvements krijgen zoals de mogelijkheid om random encounters uit te zetten, een auto-battle systeem en je kunt op elk moment wisselen tussen de originele en de nieuwe graphics.

Chrono Cross: The Radical Dreamer Edition verschijnt op 7 april.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments