China vaart graag zijn eigen weg. De slimme copycats in dat grote land zijn experts in het overnemen en samenvoegen van de concepten van andere bedrijven.

Gisteren was er een presentatie van Fuze Entertainment in Peking. Daar hebben zij hun nieuwe console onthuld, de Tomahawk F1. Deze console moet de strijd met Sony en Microsoft aangaan in China. Sinds het jaar 2000 was er een ban op de consoles in China. Toen die ban werd opgeheven kwamen de Playstation 4 en de Xbox One al snel de markt op. Toch is de console niet populair in China. Dit komt omdat de Chinees niet gewend is te betalen voor games. China kent vele internet cafés en een gesubsidieerd mobiele telefoon systeem en daarom kiest men in China sneller voor de free to play games.

Fuze wil deze markt gaan openbreken en de populariteit van de console in China gaan vergroten. Omdat de bestaande markt niet echt inspeelt op de Chinese gamecultuur, zoals het uitbrengen van games in het Chinees en het rekening houden met de beperkingen die de Chinese overheid op games heeft gezet, denkt Fuze dit gat in de markt te kunnen gaan opvullen.

Games

700x-1

Het bedrijf belooft om een groot aantal AAA games naar de Chinese markt te gaan brengen. Ze lieten demo’s zien van Assassin’s Creed Chronicles, Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends, BlazBlue: Chrono Phantasma Extend, Red Ash the Indelible Legend en Mighty No 9. 

De console zal op een aangepaste versie van het Android Operating System gaan draaien. Zo zijn de installatie beperkingen eraf gehaald en kan de console vier controllers tegelijk hanteren. De OS lijkt erg op die van de PS4 en ook de design is daar duidelijk vanaf geleid. Ook de homepage, het social network en de gamestore is identiek aan die van de PS4. De console kan live tv streamen.

Hardware

147776[1]

De console is wel kleiner dan een PS4 en een Xbox One omdat het zonder disc drive geleverd wordt. Fuze richt zich alleen op de digitale game markt. Ze hopen hiermee de prijs van de games te drukken omdat er geen distributie netwerk nodig is. De controller lijkt als twee druppels op de Xbox One controller maar voelt wel goedkoper aan. Er komen twee versies van de console, de Play en de Elite versie. De Elite versie heeft een 500 GB HDD ingebouwd. De specs zijn:

  • Nvidia Tegra K1 (4 Core A15 @ 2.2GHz
  • Nvidia Keppler @ 852Mhz (325GLOPS)
  • 4GB DDR3 RAM @ 933Mhz
  • 32GB eMMC storage (Elite = 500GB HDD)
  • Wi-Fi & Bluetooth support
  • HDMI, USB 3.0 x 1, Ethernet (Elite = Qi Wireless controller charger)
  • Fuze OS (Android) + Open GL 4.4 & Open GL ES 3.1 support
  • Chinees & Engels game support

Fuze brengt de console als een Home Entertainment systeem en hoopt dat de Chinese consument daarom deze console koopt om zo van hun tv een smart tv te maken. Ook VR wordt ondersteunt waarbij Fuze het plan heeft om later dit jaar een VR headset uit te brengen. De prijs is ook echt Chinees te noemen, de Play koop je al voor rond de 125 euro, de Elite kost je rond de 200 euro. Helaas voor ons wordt deze goedkope plastic versie van van de bekende consoles alleen op de Chinese markt verkocht. Maar wie weet, mocht je in de nabije toekomst emigratieplannen hebben of een mogelijkheid zien om iets uit China te smokkelen, is de Tomahawk F1 een idee.

 

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments