Cyberpunk 2077 heeft nog maar een paar weken te gaan. De release betekent alle hens aan dek bij CD Projekt Red.

De ontwikkelaar heeft een zesdaagse werkweek ingesteld totdat de game zijn release ziet. Dit om er zeker van te zijn dat ze hun belofte na gaan komen. Men had namelijk belooft dat de game geen uitstel meer zou krijgen.

CD Projekt Red kreeg eerder al kritiek dat zij een “crunch” zouden uitvoeren, een term in de industrie die gebruikt wordt voor een overdreven overschrijding van extra uren ontwikkeltijd. CD Projekt Red co-chief executive officer Marcin Iwinski liet Kotaku eerder weten dat het bedrijf een crunch zou proberen te vermijden en dat ze toegewijd waren om hun werknemers zonder overwerk de klus te laten klaren.

Adam Badowski

Maar een werknemer laat nu al weten dat hij zijn woord niet heeft kunnen houden. Volgens deze werknemer hebben stafleden nu al meer dan een jaar nachten en weekenden aan overwerk neergezet. In een mail heeft het hoofd van de studio, Adam Badowski, laten weten dat hij optimistisch is over de staat van de game en dat hij pas geleden de game ter goedkeuring naar Sony en Microsoft heeft gestuurd. Maar nu, schrijft hij zelf, is het tijd om de vele bugs en glitches uit de game te halen.

“De hele studio is vanaf vandaag in overdrive”, schreef Badowski en hij legt uit dat dit betekent dat men “de gewone werktijd en een dag van het weekend” extra moet werken.

Ik neem de schuld en het commentaar voor dit besluit totaal op mij. Ik weet dat dit totaal tegengesteld is van hetgeen ik eerder over crunch heb gezegd. Het staat ook totaal tegenover mijn persoonlijke geloof van een tijd geleden, dat crunch nooit de oplossing zou zijn. Maar we hebben alle andere opties om deze situatie aan te pakken uitgeput.

In een Twitter post geeft Badowski aan dat alle werknemers kunnen rekenen op een bonus die 10% van de jaarlijkse winst moet bedragen. En dat is best lucratief omdat men schat dat de jaarlijkse inkomsten met de factor 11 zullen worden vergroot naar zo’n 444 miljoen euro. Eind juni waren er 1079 werknemers bij het bedrijf aan het werk.

Ook CD Projekt’s Chief Financial Officier Piotr Nielubowicz liet al weten dat de launchdatum van 19 november niet gewijzigd gaat worden en dat de studio met deze actie dit wil verzekeren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties