Gisteren lieten wij ons oordeel over Cyberpunk 2077 horen en daarin kon je al lezen dat we twijfels hadden over de release. Dit blijkt wel een beetje te kloppen.

Tijdens een investor call met senior members van CD Projekt Red werd de vraag gesteld of het bedrijf zich gedwongen voelde om de game voor 2021 uit te brengen. Het bedrijf gaf aan dat ze geen externe of interne druk hadden ervaren om de game nu al uit te brengen maar de ze zeker niet genoeg tijd hadden gespendeerd aan de last-gen versie van de game. Ze hadden in theorie de keuze kunnen maken om voorlopig alleen de pc-versie uit te brengen.

Ik kan niet zeggen dat we enige interne of externe druk om op tijd te lanceren hebben gevoeld. Niet meer dan de normale druk die bij het uitbrengen van een game hoort.

Michał Nowakowski

Dat er issues zijn in de huidige Xbox One versie en dat er bugs zitten in de upgraded last-gen, new-gen en pc-versies, dat is bekend. En velen, net zoals wij dat doen, vragen zich af waarom de game niet uitgesteld is.

Nowakowski lijkt de suggestie te wekken dat het bedrijf niet wist hoe slecht sommige versies van de game waren.

Het is meer dat wij, zoals ik eerder aangaf, naar de pc en new-gen prestaties hebben gekeken en minder naar de old-gen. We hebben hier zeker te weinig tijd in gestoken.

Het bestuur vroeg zich ook af hoe de game alle certificeringen voor de Xbox en PlayStation voor elkaar had gekregen. Dit zou puur op vertrouwen door de consolebedrijven zijn gebeurt.

Op het gebied van het certificatieproces en de derde partijen, dit ligt absoluut bij ons. Ik kan er alleen maar van uitgaan dat zij erop vertrouwde dat wij voor de release dingen gingen repareren en dat is klaarblijkelijk niet volgens ons plan gegaan.

Op de vraag of men de game niet alleen voor new-gen en pc had moeten uitbrengen, kwam dit antwoord:

New-gen consoles krijgen een compleet andere versie van de game. Dus het is niet zo dat we ineens het besluit hadden kunnen nemen om de boel om te zetten en de old-gen versie naar de new-gen versie om te zetten en die alleen uit te brengen. Zoals jullie hebben gemerkt is er geen pure new-gen release. De game loopt op new-gens en pakt ook de voordelen van deze consoles maar het is niet dat we een new-gen in onze handen hadden en die maar op de plank hebben laten liggen.

CD Projekt Red heeft zich al verontschuldigd voor het uitbrengen van een onder presterende game op de Xbox One en heeft hun klanten laten weten dat ze een refund kunnen krijgen. Iets wat in onze ogen best voorbarig is want de game is wat betreft verhaal zeer goed te noemen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments