Ik ben ondertussen een paar dagen met Cyberpunk bezig. De review kunnen jullie in de komende dagen verwachten.  Wat algemeen bekend is, is dat de game wordt geplaagd door bugs. Gelukkig is men er druk mee bezig.

Dat lieten de grote bazen van CD PROJEKT RED vandaag weten. Simpel bekeken was de game gewoon nog niet helemaal klaar en is men nu druk bezig om hem op de standaard te brengen die wij willen zien. Men schrijft onder andere dat men hard aan het werk is om de game vooral op de Xbox One goed te laten draaien. Men belooft ons een grote patch in januari en februari en dit moet ervoor zorgen dat de game aanzienlijk beter gaat worden wat graphics betreft. Niet zo goed als op een high-end pc of de Series-console, maar het komt in de buurt.

De slechte, en in mijn ogen nogal ongefundeerde, reviews heeft ook een weerslag op de werknemers van CDPR. Zij zouden een bonus krijgen als de game goede cijfers zou krijgen. Omdat dit vanwege de bugs zo omlaag geduwd is, heeft men besloten om van die voorwaarde af te stappen.

Afgelopen vrijdag stond de game op 90 op Metacritic. Als het daar onder zou duiken, zou dat de bonus in gevaar brengen. Maar gelukkig heeft men ingezien dat dit niet eerlijk zou zijn.

In eerste instantie was het bonussysteem gericht op de ratings van de game. Maar na overwegingen en kijkend naar de omstandigheden, is dit niet eerlijk. We hebben de lengte en complexiteit van dit project onderschat en toch hebben jullie alles gedaan om deze speciale en ambitieuze game af te leveren.

Adam Badowski, studio head en creative director

Het bonussysteem van DCPR was ingewikkeld. Elke maand gaven de teamleiders tokens aan hun team. Deze tokens konden naar bonussen worden omgezet mits de game aan bepaalde criteria zou voldoen zoals de game op tijd uitbrengen. Hierdoor werden werknemers bijna gedwongen om absurde werktijden te leveren. Gelukkig krijgen de ontwikkelaars nu gewoon waar ze recht op hebben. Puur omdat ze een kunststukje hebben neergezet.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
JanHaan
JanHaan
2 jaren geleden

Als ze mij in de komende tijd een paar honderd uur bezig houden met deze game dan hebben ze de bonus verdient!