Project CARS had een carrièremodus die niet erg inspirerend was, Project CARS 2 gaat dat anders doen met meer diepgang en nieuwe features!

In Project CARS 2 kun je nog steeds kiezen uit veel verschillende motorsport-types. In deze versie heb je 29 verschillende types motorsport verdeeld over 6 Tiers en 5 disciplines. Je kunt beginnen met de kleine motorsporten zoals karts of Formula Rookie om je racecarrière op te bouwen tot bijvoorbeeld Formule 1 of GT3. Maar je kunt ook direct een hogere Tier kiezen als je wat minder tijd hebt.

De ultieme coureurscarrière behaal je als je wordt erkend als ware race-legende. In de solo-modus van het spel krijg je 7 lifetime doelen die dit gaan bepalen voor je, doelen zoals een fabrieksrijder worden voor een topmerk als Ferrari of Porsche bijvoorbeeld, of de 24-uurs Le Mans winnen.

De basis van de solo-modus is het Tier-systeem. Je kunt je richten op één motorsport-discipline zoals GT bijvoorbeeld en je opwerken van Tier 6 naar Tier 1. Of pak een andere discipline zoals open-wheels, prototypes of rally.

Elk seizoen kun je nu ook kiezen om een volledige kalender af te werken of om een verkorte seizoen te doen. Heel fijn als je, net zoals ik, niet 5 jaar de tijd hebt om de game een beetje door te spelen. Hetzelfde kun je voor de race doen, om net zoals in F1 een verkorte race te doen, met of zonder kwalificatie en oefensessies.

Nieuw in de opvolger is de Manufacturer Drives. 14 van de grootste auto-fabrikanten zullen je uitdagingen sturen. Je kunt deze uitdagingen aangaan en zo een echte fabrieksrijder te worden voor een specifiek merk.

Hiernaast blijven de Invitational Events ook gewoon bestaan, waar je even uit de sleur van je seizoen wordt gehaald. Deze zijn nu onbeperkt beschikbaar en altijd te spelen.

Ik vond de carrière-modus van deeltje 1 nou niet bepaald fantastisch. Vooral omdat je lange seizoenen moest afwerken voordat je een andere motorsport kunt kiezen. Daar is nu gelukkig een einde aan gekomen en ik begin zowaar hyped voor deze game te worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments