Capcom, het Japanse gamebedrijf bekend om zijn iconische Resident Evil-serie, heeft plannen om nog meer remakes van deze populaire horrorfranchise te maken. Na het succes van de herwerkingen van Resident Evil 2, Resident Evil 3 en Resident Evil 4, die stuk voor stuk goed ontvangen zijn door de fans, lijkt Capcom vastberaden om deze lijn door te trekken.

Yashiro Anpo, de regisseur achter verschillende Resident Evil-remakes, benadrukte tijdens een evenement in Japan, waar journalisten van IGN aanwezig waren, het belang van deze remakes. Anpo ziet de remakes als een kans om een modern publiek kennis te laten maken met de Resident Evil-games. “We zijn blij dat een nieuwe generatie spelers de Resident Evil-reeks ontdekt en we willen dit blijven doen,” zei hij. Over specifieke details van toekomstige remakes hield Anpo zich echter op de vlakte.

Interessant is ook Anpo’s toelichting op het gebruik van Capcom’s eigen RE Engine. Deze engine wordt niet alleen voor Resident Evil-games gebruikt, maar ook voor andere titels binnen het bedrijf. De uitwisseling van informatie tussen de verschillende teams die met de RE Engine werken, heeft volgens Anpo een positieve invloed op de ontwikkelingstijd van de spellen.

Tot nu toe heeft Capcom drie remakes van Resident Evil-games uitgebracht. De remake van Resident Evil 2 zag het licht in 2019, gevolgd door Resident Evil 3 in 2020 en meest recentelijk Resident Evil 4 in 2023. Die laatste viel goed in de smaak en werd zelfs genomineerd voor een GOTY.

Wil je weten hoe wij denken over remakes die voor een GOTY worden genomineerd? Check onze XBNL Kletspraat hieronder.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties