Nog maar een paar weken en dan komt de remake van Resident Evil 2 uit, maar wie denkt dat het team dat daar verantwoordelijk voor is daarna op vakantie gaat heeft het mis.

Capcom producer Jun Takeuchi vertelde onlangs in een interview met Famitsu dat er een nog onaangekondigde game in ontwikkeling is bij Capcom Division 1. Dit is dezelfde afdeling die verantwoordelijk is voor de remake van Resident Evil 2 en Devil May Cry 5. Volgens Takeuchi wordt het een verrassende titel en zullen fans denken: “Wow, zijn ze daar mee bezig?”

Geen Resident Evil

Dit is niet heel veel informatie en dus zou het internet wel eens los kunnen gaan met zelf invullen van wat voor titel het zou kunnen zijn. Oh wacht, dat is ook precies wat er gebeurt.

Op ResetEra vliegen de geruchten in het rond. Moderator Dusk Golem weet in elk geval te vermelden dat het volgens zijn bronnen niet om een Resident Evil titel zou gaan. Volgens hem is Resident Evil 8 al lang in ontwikkeling en datzelfde zou ook gelden voor de remake van Resident Evil 3.

Zou succes van deze remake ook wel eens een remake van het derde deel op kunnen leveren?

Resident Evil 8 lijkt logisch. Deel 7 was een groot succes en dus zal de opvolger vroeg of laat inderdaad wel tevoorschijn komen. Een remake van deel 3 is lastiger in te schatten, maar afgaande op hoeveel mensen reikhalzend uitkijken naar de remake van deel 2 ook niet geheel ondenkbaar. Het mag van mij.

Wat dan wel?

Goed, het is dus geen Resident Evil, maar wat dan wel? Een gerucht dat vrij hardnekkig de kop op blijft steken, is dat het wel eens om een nieuwe Onimusha zou kunnen gaan. Het schijnt dat er onlangs nog over Onimusha gesproken is bij de top van Capcom en dan is zo’n link al snel gelegd.

Een ander gerucht dat vorig jaar al de ronde deed, is dat het misschien wel een Dino Crisis reboot zou kunnen zijn, maar datzelfde gerucht is vorig jaar ook al eens ontkracht.

Kortom, Capcom werkt aan een nieuwe en verrassende titel, maar meer weten we nog niet. Lekker vaag Takeuchi. We houden het in de gaten voor jullie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments