Capcom blijft een beetje een vage ontwikkelaar/uitgever. Ze hebben net weer pareltjes als Resident Evil 7, Okami en Monster Hunter World uitgegeven en dus zou je zeggen dat het daar best lekker gaat. Desondanks zijn er bij Capcom Vancouver een hoop mensen die naar een nieuwe baan uit mogen kijken.

Volgens een bron (die overigens anoniem wil blijven om zijn carrière niet in gevaar te brengen) heeft Capcom zo’n 50 man personeel van de in totaal 250 personeelsleden ontslagen. Dit heeft te maken met een reorganisatie dankzij het cancelen van een nog onaangekondigd project en het downsizen van de nieuwe Dead Rising. Die laatste zou te ambitieus en onderbezet zijn. Capcom zelf heeft inmiddels de ontslagen bevestigd.

Capcom Vancouver heeft een reorganisatie ondergaan die invloed heeft op ongeveer 30% van haar personeel. Dit heeft te maken met een periodieke beoordeling van aankomende projecten en studio-doelen. Het team blijft hard werken aan het recent uitgebrachte Puzzle Fighter voor mobiele apparaten en blijft trouw aan haar vlaggenschip Dead Rising.

Het gecancelde project zou gaan om een third-person action-adventure game die zich af had moeten spelen in een alternatieve versie van New York. Meer info is er niet en het project had ook nog geen goedkeuring gehad.

Voor wat betreft Dead Rising, die wordt dus iets minder ambitieus. Gebeurt ook wel vaker in ontwikelaarsland dus hoeft nog niet dramatisch te zijn. Wat mij betreft gaan ze met die serie weer iets meer terug naar de basis. Dus wat minder onderbroekenlol en wat meer overleven, want echt moeilijk was de laatste niet meer. Of denken jullie daar anders over?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments