Geruchten, we hebben er weer genoeg deze week. Dit keer is Call of Duty: Modern Warfare aan de beurt. Dataminers zijn bezig geweest de code van de game uit te pluizen en het lijkt er op dat ze een Battle Royale ontdekt hebben.

Op Reddit zijn de eerste details naar buiten gebracht door gebruiker en notoire Call of Duty-lekker Senescallo. Onder andere een foto van de enorme map, de hoeveelheid spelers en een interessante respawn-optie.

Zoals jullie zien is de beoogde map voor de Battle Royale gigantisch. Dit is echter ook nodig, want het is de bedoeling dat er maar liefst 200 spelers tegelijkertijd op rond gaan banjeren. Er zouden modes moeten komen voor solo-spelers, duo’s en teams van vier man.

Klinkt best leuk, maar wat echt heel tof klinkt is het respawn mechanisme. Je zou Respawn Tokens kunnen looten en eenmalig voor jezelf kunnen gebruiken. Je zou ze echter ook kunnen gebruiken om je teamgenoten te respawnen. Dan moet je jouw Token inzetten en het lichaam van je gevallen maat naar een ambulance spelen. Door dit te doen komt diegene terecht in de Gulag.

Prisonbreak

Die Gulag klinkt erg gaaf. Deze gevangenis geeft je de kans terug te keren in de Battle Royale door een 1 tegen 1 gevecht te winnen. Andere spelers die in de wachtrij van de Gulag zitten kunnen dit gevecht bekijken voordat ze zelf een kans krijgen terwijl er een timer loopt die aftelt hoe lang je nog moet wachten. Af en toe vindt er ook een gevangenisuitbraak plaats die ervoor zorgt dat iedereen weer meedoet. De Gulag sluit na enige tijd wel, waardoor de mogelijkheid om te respawnen ook verdwijnt.

Een ander tof mechanisme is dat je ook weddenschappen kunt plaatsen op spelers in die 1 tegen 1 gevechten. Dit zou dan moeten met zogenaamde ‘Plunder’. Plunder zou je weer kunnen verdienen door missies te voltooien en spelers uit te schakelen. Daarnaast zou je deze valuta in kunnen ruilen voor voorwerpen uit de Plunderbox, of het in kunnen ruilen voor ervaringspunten bij pinautomaten. Wanneer een speler een bank binnenloopt gaat het alarm af waardoor andere spelers weer weten dat er iemand is.

Tot slot nog even de eerder genoemde missies. Dit zouden onder andere Assassination zijn, waarbij je specifieke spelers om moet brengen, Domination en Scavenger Hunt. Bij die laatste moet je specifieke Scavenger Crates verzamelen.

Niks van dit alles is tot nog toe officieel bevestigd, maar het klinkt wel best goed. Ik ben benieuwd of dit inderdaad allemaal de game gaat halen en of dat dan gratis DLC, betaalde DLC, of zelfs een game op zich gaat worden. We wachten het af.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments