De CoD community klaagt. De updates zijn namelijk nogal groot. Waar ligt dat toch aan?

Elke keer als er een nieuwe title update van Call of Duty: Modern Warfare loskomt, dan houden we onze adem in. Hoeveel minuten of uren moet onze geliefde Xbox nu weer stampen om hem binnen te halen. De laatste patch was maar liefst 30GB groot. Er waren tijden dat games zo groot waren maar nu zijn de updates al genoeg om rustig je boodschappen te gaan doen, je boterham te eten en nog even tussendoor de hond lekker lang uit te laten.

Zeker als je harde schijf bijna vol aan het lopen is, zijn deze updates best een probleem. Tijdens een interview liet Infinity Ward Production Director Paul Haile weten dat hij de klachten kent en hij wilde er wel iets over kwijt.

Modern Warfare en Warzone zijn beide gigantische ervaringen waarin je op veel manieren kan spelen en waar we regelmatig nieuwe content aan toevoegen. En we zijn ons bewust van de grootte van de downloads. Als team willen we de game met nieuwe gratis content updaten maar we hebben ook stappen genomen op het gebied van de management, waaronder de DLC pack management screen voor console gebruikers. Dit laat speler kiezen welke DLC packs ze willen houden en welke verwijderd kunnen worden om meer ruimte te creëren.

Met de opmerking over het ‘pack management’ bedoelt de studio de ‘Data Pack’ downloads die een paar weken geleden zijn gelanceerd. Handig maar het maakt de game niet echt kleiner. Die hangt nog steeds rond de 180 tot 200GB en dat is best behoorlijk. Dus die zogenaamde oplossing slaat eigenlijk nergens op.

Hoe dan ook, we krijgen niet echt een antwoord op de telkens groter wordende updates. De vraag blijft of Infinity de boel niet wat meer zou kunnen comprimeren. Maar tot dan is het advies: hou je schijf ruim of pleur Call of Duty er gewoon af. Dat scheelt al direct een behoorlijke slok op een borrel.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments