We dachten dat Bungie na de vele controverse rond Destiny het wel geleerd had. Helaas blijken daar mensen te werken die meer dan een betonnen plaat voor hun kop hebben.

Waarom deze game nog steeds zo populair is, is mij een raadsel. Als je genaaid wil worden, ga dan Destiny spelen. In het vorige deel werd je als speler al behoorlijk belazerd omdat men bij de expansies de boel zo ingesteld had dat je ze om verder te komen eigenlijk wel moest kopen. Zeker de behoorlijke prijzen, die later weer behoorlijk omlaag gingen, waren daarbij ook een punt van ergernis.

Bungie heeft er niets van geleerd want in deel 2 (je weet wel, dat deel wat nooit zou komen) doen ze exact hetzelfde. De Curse of Osiris heeft namelijk wat restricties ingebouwd gekregen. De power levels die nodig zijn om de Prestige strikes te spelen zijn behoorlijk omhoog geschroefd. Ver boven het vermogen van de wat casual spelers.

Level cap omhoog

De expansion level cap is van 300 naar 330 gegaan en dit resulteerde direct in het omhoog gooien van de aanbevolen power in de endgame content. Natuurlijk blijven deze events open en toegankelijk voor alle spelers maar de Prestige, oftewel het hoogste level, versie zijn vastgezet en niet meer toegankelijk voor iedereen die onder de power cap zit. Dit betekent dat spelers die de Curse of Osiris niet kopen, dat zij niet meer mee kunnen doen aan deze high level endgame.

Ook laat Curse of Osiris de hernieuwde introductie van de heroic strike lijst die we kennen uit het origineel zien. Maar ook deze zit alleen in de expansie. De wekelijkse Nightfall bevat nu strikes van de basisgame en de expansie wat ook weer betekent dat spelers met alleen de basis er weken bij hebben waarbij ze de Nightfall niet kunnen spelen.

Dat is nog niet alles. Om met de geweldige shotgun Legend of Acrius te kunnen schieten heb je, je raadt het al, ook weer de expansie nodig. Al het eerder genoemde was de oude truc die men in deel één ook al uithaalde. Maar wapens niet beschikbaar maken voor alle spelers, dat is een nieuwe truc en ook daar is de playerbase niet blij mee. Misschien wordt het eens tijd dat de spelers massaal het kopen van die expansies boycotten. Ergens moet je toch klaar zijn als speler met dit soort grappen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments