Welkom terug bij bullshit alert! Zo’n rubriek waar ik even ongegeneerd keihard kan zeuren over bepaalde ontwikkelingen van de gamesindustrie. Vandaag zal ik het kort houden en ik waarschuw alvast, het is niet geheel uitgebreid en allemaal even gefundeerd met argumenten. We hebben een uitspraak voor je in petto van Peter Moore, eindbaas van EA. Wat blijkt: ‘[HD remakes] worden gemaakt voor als je geen ideeën meer hebt’. 

Oh oh oh, EA toch. In de categorie ‘schijnheiligheid’ is dit toch wel een 10. Niet hypocriet, want EA maakt geen HD remakes, maar alsof zij ook maar een haar beter zijn!? Dit is toch de uitgever van games als Battlefield waar bijna fabriekswerk van wordt gemaakt? Waar de launch zo slecht is en het product zo vol met bugs zit om de aandeelhouders tevreden te houden, dat het niet uitmaakt wat je fans er van vinden? Donder toch op met ‘voor als je geen ideeën meer hebt’. Pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

12079092_970063769706119_6368228220158626096_n

‘Ik zou niet weten waar we de tijd vandaan moeten halen om remakes te maken […] We zijn een bedrijf dat vooruit kijkt’, aldus meneer Moore. Toch geeft hij toe dat remakes wel goed zijn voor je inkomsten, ‘maar het zit gewoon niet in EA’s cultuur’. Hahaha, wauw. Ja, wat wel in hun cultuur zit is een franchise zo kneiterhard uitmelken, dat de toevoegingen ver te zoeken zijn. Games als Need for Speed: Hot Pursuit zijn geen remakes, maar complete nieuwe games zeker? Toegegeven, het is een goede game, maar EA gebruikt constant merken en franchises en zorgt dat er genoeg games van uitkomen zonder echt te vernieuwen. Ik zie Need for Speed: Most Wanted toch echt als gefaald remake experiment. De game is weliswaar door Criterion ontwikkeld, maar EA besluit om het uit te geven. Dan hebben we ook nog FIFA.

FIFA is natuurlijk heel origineel

Ik wilde het eerst aan de kant schuiven, maar ik ga het er toch over hebben. Voetbal kan mij sowieso al aan mijn achterste oxideren, vandaar dat FIFA mij sowieso niet lekker ligt. De baas van EA zegt dat remakes inspiratieloos zijn, en dan wel doodleuk spellen als FIFA elk jaar uitgeven?

[quote_center]’Jongens, laten we een soort expansion pack van Battlefield 4 maken! Nee wacht, maak er een hele game van en noem het Hardline'[/quote_center]

EA heeft behoorlijk wat goede spellen uitgebracht hoor, maar dit soort uitspraken over HD remakes zitten toch echt gelijk in mijn allergiezone. Wat vinden jullie? EA heeft gelijk of EA moet lekker nieuwe games publiceren en Peter Moore een uitspraakverbod opleggen?

BExAoLGCEAAV-5g[1]

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Een remake van Red Alert 2 met HD Graphics is anders welkom hoor.

Rene Katerberg
6 jaren geleden

EA kan mn harige B-hind kussen. Met de originaliteit van een Ron Brandsteder steeds dezelfde games uitgeven. Helemaal eens met de schrijver van de bullshit alert