Het einde van het jaar nadert. Tijd om de balans op te maken. Wat is de game van het jaar? Wat is de beste actie game? Je kunt je stem vanaf nu laten horen!

Natuurlijk zitten jullie met smart te wachten op de Top & Flops eindejaarsbijdragen van de XBNL-redactie. Het summum onder de GOTY-lijstjes van de nationale en internationale gamesmedia. Heb echter nog even geduld, er wordt achter de schermen hard aan gewerkt. Als zoethoudertje tot die tijd is er natuurlijk The Game Awards. Dit jaarlijks festijn bestaat inmiddels sinds 2014 en is opgericht door Geoff Keighley. In 29 categorieën vallen er awards te verdienen. We zullen er een aantal voor jullie uitlichten. Het volledige overzicht is hier te bekijken.

Game of the Year

De ultieme award is toch wel The game of the Year. Het allerbeste uit het allerbeste! Voor de Game of the Year zijn de volgende games genomineerd:

Stemmen op de Game of the Year kan via deze link.

Beste Action Game

Binnen het action-genre zijn ook de nodige games uitgekomen in 2019. De volgende games komen voor de Award in aanmerking:

Stemmen op de beste Action Game kan via deze link.

Beste Online Multiplayer

Natuurlijk is er ook een aparte categorie voor de beste online multiplayer. De volgende games behoren tot de gelukkigen:

Stemmen op de beste online multiplayer kan via deze link.

Beste Role-Playing Game

Een geliefd genre bij velen is het RPG-genre. Ook in 2019 kwamen weer de nodige RPG’s uit. Dit zijn de genomineerden:

Stemmen op de beste Role-Playing Game kan via deze link.

Er zijn natuurlijk nog veel meer categorieën. Ook blijft het een kwestie van smaak. Want wie bepaalt nu uiteindelijk welke games op de lijstjes komen? Welke criteria spelen hierbij een rol? Hoe kan het dat er games tussen staan die gemiddeld genomen minder gewaardeerd en beoordeeld zijn? Wat voor belangen spelen een rol bij het selecteren van de games? Het zorgt in ieder geval voor de nodige discussie op social media en dat is iets waar gamers uitermate goed in zijn en waar ze vaak ook geen genoeg van kunnen krijgen. Misschien moeten we bij XBNL ook maar eens een XBNL-award in het leven gaan roepen. Uiteraard met het eigenzinnige XBNL-sausje. Voor nu: enjoy de lijstjes!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments