Dat gamers een slechte reputatie hebben wisten we al. Ze zijn lui, anti-sociaal, komen niet buiten, zitten altijd achter het scherm en verkwisten hun leven.

Maar dat dit niet geheel waar is, blijkt uit een onderzoek die niet zo lang geleden is gedaan. Met deze gegevens in handen kunnen de Nerds eigenlijk hun revenge nemen. Uit onderzoek is gebleken dat gamers, en met name die gamers die action games spelen, meer grijze hersenmassa hebben, wat betekent dat hun hersenen snellere en betere connecties maken in bepaalde delen van het brein.

srep09763-f3[1]Het onderzoeksteam, onder leiding van Dezhong Yao van het International Joint Research Center for Neuro Information in China, is een onderzoek gestart wat betreft de structuur en functie van het brein bij de ervaren Actie Video Gamers. Eerder was al vastgesteld dat deze groep superieure cognitieve eigenschappen had in vergelijking met de wat minder ervaren gamers. De groep ervaren gamers lieten een betere concentratie en oog-hand coördinatie zien. Dat deze groep in bepaalde hersengebieden meer grijze hersenmassa had, was al eerder bekend.

Met deze kennis onderzocht het team door middel van een MRI gericht op het functioneren van de hersenen, 27 ervaren pro Action Video Gamers (regionale en nationale kampioenen) en 30 amateur gamers. Het onderzoek richtte zich vooral op de verbindingen in de insulaire cortex, een deel wat onder andere de concentratie en sensomotorische functies aanstuurt.

 

De afbeelding laat verbindingen in het brein zien waarin bij de brainnetworksavgsexperts een uitgebreider functioneren waar te nemen is. Zie dat het voorste (anterior) deel (groen), de verbinding of overgang (geel) en het achterste (posterior) deel (rood) een betere verbinding laat zien bij experts, zeker als we naar de linker hersenhelft kijken. Verdere analyse laat zien dat experts ook meer grijze massa in bepaalde delen van de hersenen lieten zien. De conclusie is dan ook dat actie video games je grijze massa vermeerderen en je hersenfuncties op het gebied van concentratie en sensomotoriek verbeteren.

 

Dus als volgende keer je vrouw of moeder roept dat je niet zoveel moet gamen, zeg dan gewoon dat je druk bezig bent met het vermeerderen van je grijze massa en je met elke game een stukje wijzer wordt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties