Goed nieuws voor de mensen die net als ons gisteravond de hele tijd voor de livestream van Ubisoft hingen. Op het filmpje dat om 18:00 online ging waren grottekeningen te zien. Deze werden steeds duidelijker zichtbaar naarmate de camera uitzoomde. Zojuist om 18:00, precies 24 uur later, kondigde Ubi de game aan die we gisteravond al stiekem opperden: Far Cry Primal!

We stammen allemaal af van de apen en onze voorouders leefden allemaal in het stenen tijdperk. En laat dat nou net de setting zijn van deze Far Cry. Zo op het oog lijkt het te gaan zorgen voor een frisse, unieke gameplay.

Far Cry PrimalJe kruipt in de huid van TAKKAR, de laatst overlevende in een gedoemde groep jagers. Je zoekt je weg in de open wereld van Oros en strijdt tegen andere stammen en het wildlife uit die tijd. Zo zien we de speler kruipend een mammoet benaderen. Deze wordt uiteindelijk geslacht en terwijl jij en je buddies goedkeurend juichen, besluit een sabeltandtijger dat hij bij de McMammoet is aangekomen. De trailer eindigt als de speler met een toorts in zijn handen ’s nachts wordt aangevallen door koppensnellers. Grafisch lijkt de game gebruik te maken van dezelfde engine als Far Cry 4, de omgevingen zien er in elk geval gelikt uit.

Far Cry Primal

Dit is een nieuwe oerproductie van Ubisoft waarin er drie studio’s samenwerken: Ubi Montreal, Ubi Kiev en Ubi Shanghai. Jean-Christophe Guyot, bekend van Prince of Persia: The Forgotten Sands en Prince of Persia: The Two Thrones  en het juweeltje Prince of Persia is in deze productie de creative director.

We kijken er in ieder geval al reikhalzend naar uit en de wachttijd is te doen: Far Cry Primal moet namelijk uit komen op 23 februari 2016 voorde Xbox One. Nieuwsgierig geworden? Check dan zeker de trailer!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments