Oei, je hebt als ontwikkelaar een game op de markt gebracht die samen met zijn opvolger ongeveer 30 miljoen keer verkocht is, maar toch noemt je CEO het een faal. Is de man met het verkeerde been uit bed gestapt?

Toen lang geleden Borderlands werd aangekondigd had de game nog een realistische graphicsstijl. Toen de game uitgebracht werd waren die vervangen door een cell-shaded stijltje. Dit paste namelijk beter bij de rest van de game. Hoewel Randy Pitchford, de CEO van Gearbox Software, zeker weet dat dit de juiste keuze was voor de game, is het juist die stijl die volgens hem de franchise tegenhoudt.

Volgens Pitchford wist hij al dat toen hij besloot voor de cartoony graphics te gaan, dat de harmonie binnen de game hersteld zou worden, maar ook dat er een limiet op het potentiële publiek van Borderlands zou komen.

Ik wist dat we een plafond op onszelf zouden leggen want er was, zeker in die tijd, een groot percentage gamers dat domweg geen tekenfilmstijl wilde.

Ondanks de stijl van de game is Borderlands toch een behoorlijk succesvolle franchise voor Gearbox gebleken. Borderlands 2 verkocht namelijk in de eerste maanden na release al ruim 5 miljoen exemplaren. Dit totaal is in maart 2015 uiteindelijk zelfs opgelopen naar zo’n 12 miljoen. Desondanks blijft Pitchford volhouden dat de graphics een beperkende factor blijven.

Dat plafond is er nog steeds, maar we verleggen die grens constant.

Hoewel hij zeker niet droevig wordt van de verkoopcijfers van Borderlands 2, merkt Pitchford wel op dat er wereldwijd nog altijd een heleboel mensen zijn die de game nog niet gespeeld hebben.

Onze missie is om de wereld te entertainen. Borderlands is een absolute faal als het ons doel is om de wereld te vermaken. Er leven 7 miljard mensen op deze planeet, dus wat is dan 25 tot 30 miljoen kopietjes? Dat is waardeloos, hahaha.

Gearbox werkt wel aan Borderlands 3

Ook werd Randy Pitchford gevraagd naar Borderlands 3. Hij bleef heerlijk om het onderwerp heen draaien maar had uiteindelijk het volgende te zeggen:

90% van Gearbox werkt aan datgene waarvan jullie willen dat we er aan werken.

Is dat dan Borderlands 3? Uiteraard mocht hij hier nog niks over zeggen, maar hij zei nog wel dat iets niet bestaat voordat het aangekondigd is. Juist ja, Borderlands 3 bestaat dus nog echt niet, maar er wordt door Gearbox wel keihard gewerkt aan iets dat nog niet bestaat.

Wanneer dit niet bestaande iets uit moet komen is uiteraard nog niks over bekend. Wie van jullie heeft zin in een nieuwe Borderlands?

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
VaSaMiAn
VaSaMiAn
5 jaren geleden

Ik kijk alvast naar uit naar Borderlands 3.