Sport is mooi. Sport is spannend. Sport is ideaal om uit te vinden wie de beste is. Alleen jammer dat het zo veel fysieke inspanning kost. Dat hele moe worden en zweten, bah! Voor wie hier niks mee heeft maar toch graag dat competitiegevoel wil ervaren is er goed nieuws. Blizzard komt met een professionele E-sports competitie voor Overwatch.

Tijdens de Blizzcon kondigde Blizzard de Overwatch League aan. Een competitie gebaseerd op traditionele sportcompetities, compleet met regionale teams, minimum salarissen en bonussen.

Blizzard wil een soort eredivisie oprichten voor Overwatch. Teams zullen rond de grotere steden wereldwijd gevestigd worden, waar ze lokale fans aan moeten trekken en waar spelers zich kunnen vestigen.

De Overwatch League wordt de absolute top voor competitieve Overwatch spelers. Daarnaast biedt het de mogelijkheid voor de meest getalenteerde Overwatch spelers om er hun beroep van te maken“, aldus Mike Morhaime, CEO en mede-oprichter van Blizzard Entertainment. “Wij maken een competitie die toegankelijk is voor spelers en fans, die duurzaam is en spannend voor alle betrokkenen“.

Het eerste seizoen moet volgend jaar starten. Spelers die zichzelf online onderscheiden zullen uitgenodigd worden om zich bij een team te voegen. Hier krijgen ze vervolgens betaald, worden ze verzekerd en krijgen ze alle andere voordelen die horen bij een topatleet zijn, zonder dat ze daadwerkelijk naar buiten hoeven om moe te worden of te gaan zweten.

Voor meer info, check de officiële Overwatch League website.

Nieuwe held(in)

De Overwatch League aankondiging was niet het enige dat Blizzard te melden had tijdens de Blizzcon. Ze kondigden namelijk ook een nieuwe heldin aan: Sombra.

sombra

Sombra is een stealth hacker offense hero. Haar hacking skills kunnen vijanden ontregelen, waardoor ze makkelijker zijn neer te halen. Met haar EMP’s heeft ze de overhand tegen meerdere vijanden tegelijk. Haar weapon of choice is een machinepistool en ze kan tijdelijk onzichtbaar worden met haar camouflage skill.

Sombra is te selecteren als held tijdens de Blizzcon en komende week met de PTR (Publieke Test). Wanneer ze dan volledig vrijgegeven wordt voor de game is nog niet helemaal duidelijk maar dit zal vast niet heel lang op zich laten wachten.

Worden jullie blij van deze berichten? Of interesseert dat hele Overwatch jullie geen hol?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments