Middels een vacature voor een technisch hoofd zoekt BioWare versterking. En wel binnen een team dat ‘een van BioWares meest prestigieuze’ franchises moet terugbrengen.

Het portaal SegmentNext maakt melding van de vacature waarin gevraagd wordt om een technisch hoofd met ervaring in het ontwikkelen, debuggen en optimaliseren van AAA multiplayer games voor de pc of consoles. En feitelijk is dat alle informatie waar we op dit moment over beschikken.

Als we mogen speculeren dan ligt een nieuw deel in de Mass Effect serie wel voor de hand. In het verleden bevatte deze serie altijd al een multiplayer component. Van welke spelreeksen kennen we de ooit zo gerenomeerde, maar mijn inziens nog altijd capabele studio, nog meer? Een game in het Dungeons & Dragons universum, zoals Baldur’s Gate, kun je wel vergeten. Larian Studios werkt inmiddels aan Baldur’s Gate 3, en het heeft hen al de grootst mogelijke moeite gekost om de goedkeuring hiervoor te krijgen van Wizards of the Coast.

Jade Empire heeft niet voldoende verkocht om teruggebracht te worden. Verder weten we dat het vierde deel in de Dragon Age serie er aan zit te komen, ergens in 2022. Wellicht dat BioWare ideeën heeft om een multiplayer component te implementeren, net zoals ze met Inquisition hebben gedaan? Ik denk dat de spelers wel voor een coöperatieve of competitieve modus te porren zou zijn, als hiermee het gevoel van avontuur versterkt wordt en er een goed idee achter zit. De manier waarop het in Inquisition is geïmplementeerd heeft nog wel wat werk nodig.

Dan was er nog het gerucht begin dit jaar dat EA aan een nieuwe interpretatie werkt van het verhaal uit de beide Star Wars: Knights of the Old Republic games, waar de studio zo lang geleden al furore mee maakte. Zou EA de licentie toevertrouwen aan BioWare? Volgens de geruchten niet, maar ik wilde het toch gemeld hebben in deze context. Het zijn games die fans van de studio, het genre en Star Wars zelf in hun hart hebben gesloten. Hoe tof zou het zijn als je hier straks in co-op of een andere multiplayer vorm doorheen kunt lopen, om herinneringen op te halen?

Wat denken jullie, ben je het er mee eens dat Mass Effect de meest voordehandliggende franchise is waar hier naar verwezen wordt? Volgens de geruchten wordt door BioWare Edmonton al gewerkt aan een nieuw deel in de sci-fi serie, door een team dat onder leiding staat van Mike Gable, die in het verleden aan de Mass Effect trilogie en Andromeda heeft gewerkt. Op z’n Twitter profiel geeft hij graag te kennen te werken aan een onaangekondigd project, als je hier boven kunt zien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments